Glas Javnosti

Koalicija NADA: SVE UDŽBENIKE DA IZDAJE ZAVOD, to je od strateškog nacionalnog značaja!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ova koalicija zatražila je od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da donese odluku da sve školske udžbenike štampa državni Zavod za udžbenike, a ne da to rade stranci.

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović rekao je da je dobro što je doneta odluka da udžbenike istorije i srpskog jezika štampa Zavod za udžbenike, ali da to nije dovoljno, saopštila je koalicija, prenosi Fonet.

Jovanović je istakao da će koalicija insistirati na tome da definisanje, pisanje i distrubuciju svih udžbenika obavlja državni Zavod za udžbenike, jer je to pitanje javnog interesa i strateškog nacionalnog i identitetskog utemeljenja.

"Na taj način ćemo sprečiti strance da vrše uticaj na obrazovanje naše dece u cilju njihovog interesa, a suprotno našem", rekao je Jovanović.

Predsednik Pokreta obonvoe kraljevine Srbije i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović ocenio je da u oblastima odbrane, obrazovanja i telekomunikacija država mora imati monopol, jer su one od najvišeg nacionalnog prioriteta.

"Nismo protiv stranih investicija i kompanija koje posluju u Srbiji, ali sve procedure vezane za štampanje udžbenika iz kojih uče naša deca moraju biti u državnim rukama, jer šteta koja se tu učini može biti nemerljiva", rekao je Mihailović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR