Glas Javnosti

KO SVE IMA PRAVO NA 11.700 DINARA: Pomoć će biti isplaćena u TRI DANA, evo kada POČINJE ISPLATA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Skupština Srbije je juče usvojila Zakon kojim se definiše isplata 100 evra. Isplata pomoći mladima od 16 do 29 godina počeće 1. februara, a biće isplaćivana i tokom dva naredna dana.

Reč je o Predlogu zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti Kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Prijava za 100 evra počinje u subotu 15. januara i zavrašava se 30. januara.

- Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili”, rekao je Mali. Novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara - rekao je ministar Siniša Mali.

Mali je rekao da je proces prijavljivanja jednostavan.

- Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne - rekao je Mali.

Mali je podsetio da će u petak 14. januara na račune svih zdravstvenih radnika biti uplaćeno po 10.000 dinara, dok će penzioneri 10. februrara dobiti po 20.000 dinara.

BONUS VIDEO Neverovatna životna ispovest čuvenog astrologa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR