Glas Javnosti

KO SU NOVI ČLANOVI ADVOKATSKE KOMORE SRBIJE? Tri kandidata u trci za predsednika

Društvo
Autor: Glas javnosti

Skupština Advokatske komore Beograda na Pravnom fakultetu danas bira sve organe i nosioce funkcija komore.

Izborna komisija Advokatske komore Beograda tokom noći prebrojaće izborne glasove i rezultate saopštiti na svom sajtu.

U trci za predsednika komore su tri kandidata Zdenko Tomanović, Čedomir Kokanović i Momčilo Bulatović. Sva trojica su u svojim obrazloženjima kandidature, između ostalog, naveli da će akcenat komore biti na mladim advokatima i da će se zalagati za podizanje njene nezavisnosti.

„Advokati Beograda moraju lični interes da, ipak, podvrgnu javnom interesu i da kao jedna važna intelektualna, društvena grupa ove zemlje, pokrenu stručnost, integritet, samostalnost, pristojnost i pre svega pravnu kulturu. Jer, toliko smo duboko u tom pravnom blatu, toliko duboko smo zagazili, da će nas sve pokupiti, svakog od nas – ako ga ne počistimo“, rekao je za N1 advokat Zdenko Tomanović.

Advokat Čedomir Kokanović navodi da se prvo zalaže za to da se prekine „slobodan pad“ advokature. „Da otvorimo padobran i da krenemo da učestvujemo u donošenju zakona koji se nas tiču, i da poboljšavamo svoj položaj umesto što ga stalno gubimo, a gubimo poslove i prihode, a porezi nam se povećavaju. Druga stvar, mi imamo disciplinske organe. Disciplinski organi određuju šta je advokatura – tako što žito odvajaju od kukolja, a umesto toga, oni se bave političkim progonom neistomišljenika i međusobnim sukobima advokata. To su stvari koje treba negde drugde rešavati“, naveo je.

Momčilo Bulatović navodi za N1 da se zalaže pre svega za jedinstvo advokata. „Za poboljšanje socijalnog položaja i za što veće učešće advokata u zakonodavnoj aktivnosti“, dodao je.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR