Glas Javnosti

KO SABOTIRA ISTRAGU O NESTALIM BEBAMA: Radiša Pavlović tvrdi da neke strukture KOČE OTKRIVANJE ISTINE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jedna od gorućih i nikada do kraja istraženih priča koja iznova potresa srpsku javnost je istraga povodom nestalih beba, kamen je spoticanja svih vlasti i velika tema kojom mnoge strukture odbijaju da se bave na adekvatan način. Najviše u celoj priči pate oni koji tvrde da su im deca netragom nestala, zahtevajući apsolutnu pravdu i istinu. Jedan od takvih je i Radiša Pavlović iz Kragujevca.

Član Vladine komisije za ispitivanje postupaka državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestalih beba u Srbiji, Radiša Pavlović iz Kragujevca, kome je zbog telefonski upućenih pretnji određena i 24-časovna policijska zaštita, neumoran je borac za prava na istinu u slučaju nestalih beba.

Pavlović koji je i predsednik udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" sumnja da postoji sabotaža u određenim krugovima moći unutar bezbednosnih struktura koji pukušavaju da uspore istragu.

Sada, tvrdi Pavlović, postoje i dokazi koje je pribavio a koji jasno ukazuju na sumnjive radnje Vladimira Čičarevića iz Udruženja roditelja nestalih beba.

On tvrdi da Čičarević lično duguje 24 miliona dinara poreza a njegovo preduzeće ,,RESAUTORES DOO BEOGRAD - RESNIK" čiji je Čičarević jedini vlasnik duguje čak 167 miliona dinara (1 milion i 427 hiljada evra).

"Na Kraju 2017. godine Čičarevićevo preduzeće nalazilo se na spisku najvećih poreskih dužnika na 53. mestu. Pitam se šta tužioci rade po tom pitanju i o čemu se ovde radi jer budžet Srbije je oštećen za ukupno 1 milion i 630 hiljada evra", kaže Pavlović za Glas javnosti i ukazuje da cela situacija sa dva udruženja koja se bave pitanjem nestalih beba od kojih jedno predstavlja Čičarević, ima za cilj da unese konfuziju u rešavanje tog problema.

"Došli smo do tragova na osnovu kojih osnovano sumnjamo da su u krađu beba umešani pojedinci iz bivšeg sistema Državne bezbednosti. Tvrdim, takođe, da ova služba iz bivšeg komunističkog režima ima podatke za više od 50 odsto otetih beba u Srbiji", kaže Pavlović.

Pavlović, uz to napominje da se od cele situacije pravi rijaliti program kako bi se skrenuo tok istrage jer pojedine strukture imaju za cilj da zataškaju ceo slučaj. 

Vladimir Čičarević kojeg Pavlović optužuje da sabotira pravu istragu

"Želimo da znamo, želimo jasne i konkretne odgovore, ko je taj ko stoji iza izbegavanja poreza Vladimira Čičarevića, čiji je on potrčko i čiji novac pere preko svog preduzeća", jasan je Pavlović.

Pavlović želi da zna i da li je razlog zbog kojeg Čičarević "pravi rijaliti od ove bolne teme" i da li on sve to radi po nečijem zadatku.

"Da li je zbog toga on napadao roditelje koji traže svoju živu decu...ko je onda plaćenik dela duboke države?", pita se Pavlović

Prema njegovim rečima, Udruženju "Za istinu i pravdu o bebama" u Kragujevcu je prijave o nestanku beba podnelo više hiljada ljudi.

Procenjuje se da u Srbiji ima oko 10.000 nestalih beba u periodu od 50-tih godina prošlog veka.

 

 
SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR