Glas Javnosti

KO ODLUČUJE O VASPITANJU I ZDRAVLJU NAŠE DECE, AKO SE NAMA NE DOZVOLJAVA? Somborka dobila poziv od Centra za socijalni rad samo iz OVOG RAZLOGA! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Na društvenim mrežama osvanuo je poziv Centra za socijalni rad Sombor upućen majci jednog školarca kojem je ona dozvolila da se kreće bez zaštitne maske.

Kako se navodi na društvenim mrežama ova majka je dozvolila detetu da diše slobodno,da ne mora da nosi masku i zauzvrat dobila poziv nadležnog Centra za socijalni rad.

-Vidite da me možete da odlučujete samostalno o vaspitanju,zdravlju i životima vaše maloletne dece- navodi se uz objavljenu fotografiju poziva.

Korisnici društvenih mreža masovno su stali u odbranu ove majke, a mnogi su prokomentarisali i vremenske odrednice koje, kako kažu, nisu u skladu sa zakonom.

Naime, poziv je sastavljen na dan 5.11.2020, a od majke se zahteva da na razgovor dođe 13.11.2020, međutim, od dana uručenja poziva do dana preduzimanja službene radnje, mora da prođe period od najmanje 8 dana, na osnovu odredbi o pozivanju stranaka iz Zakona o opštem upravnom postupku, što majku ne obavezuje da ode na razgovor, ali ni ne umanjuje sam čin kojim su narušena njena prava i prava deteta.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR