Glas Javnosti

KO NEMA VAJBER NE ZNA GDE MU JE DETE: Veliki Crljeni usred sezone bez grejanja, stavljen katanac i na školu, OGORČENI RODITELJI TRAŽE HITNO NASTAVU

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nadležni su još jednom zaboravili da remont može da se radi i tokom leta, pa je tako zbog nečije nemarnosti oko hiljadu građana naselja u blizini termoelektrane Kolubara ostalo je bez grejanja, a đaci bez nastave - zbog remonta toplovoda, koji će trajati do 10. novembra.

Đaci osnovne škole u tom naselju, koji od juče nastavu pohađaju onlajn. Roditelji su o svemu obavešteni putem Vajbera ogorčeni su i traže da se deca pod hitno deca vrate u školske klupe.

Đaci u parku, umesto u školi, jer grejanja u učionicama nema. Iako je temperatura prešla 20 stepeni, direktor škole u Velikim Crljenima doneo je odluku da đaci u naredne dve nedelje, zbog popravke na toplovodu, pređu na onaljn nastavu.

Roditelji tvrde da su o tome obavešteni u petak, a da deci nisu obezbeđeni tehnički uslovi da nastavu prate od kuće.

- Nas nekoliko je pokrenulo peticiju da nam se obezbede tehnička sredstva ili da se obezbede tehnički uslovi ili pre toga da se obezbede uslovi deci za normalno pohađanje nastave, jer kao što vidite u majici smo sad i prinuđeni smo da objašnjavamo deci da ne idu u školu zbog grejanja - kaže Marko Jovanović.

Da objasni zašto je na školsku kapiju stavljen katanac i zašto su roditelji o tome obavešteni preko Vajber grupe, dugogodišnji direktor škole Dragan Lukić nije želeo. Za razliku od njega, upravo preko Vajbera, roditelji su odgovor dobili od novog ministra prosvete Branka Ružića - rešenje je održivo, poštujte odluku.

Održivo za ministra, ali ne i za oko hiljadu stanara naselja u blizini termoelektrane Kolubara, koji će zbog, kako im je rečeno remonta toplovoda, bez grejanja biti do 10. novembra.

Ostaje pitanje otkud remont toplovoda usred grejne sezone.

"Ne radi se o remontu, već o višku pepela, odnosno deponiji na kojoj više nema mesta da se kipa. Zato je to zaustavljeno. Da li će se i kada to ukloniti, ne znam, ali oni su imali celo leto ispred sebe, proleće. Verovatno da niko nije ni razmišljao", kaže bivši radnik Kolubare Nebojša Obradović.

Niko od zaposlenih u Kolubari nema nadležnost da daje izjave povodom ovog slučaja.

(Glas javnosti/N1)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR