Glas Javnosti

KO ĆE NA KRAJU OVO PLATITI, NEMCI ILI MI? Bez kanalizacije i pitke vode Bačka Palnaka 'sigurna kuća' za migrante

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jedna od 25 lokalnih uprava koja je predviđena za realizaciju programa “Jačanje socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim izbegličkom (migrantskom) krizom” je i opština Bačka Palanka. Program vredan 20 miliona eura finansiraju nemačka vlada putem kredita KfW banke (12 miliona evra) i Republika Srbija (8 miliona evra) preko Ministarstva za socijalna pitanja i Kancelarije za upravljanje javnim

Jedna od 25 lokalnih uprava koja je predviđena za realizaciju programa “Jačanje socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim izbegličkom (migrantskom) krizom” je i opština Bačka Palanka. Program vredan 20 miliona eura finansiraju nemačka vlada putem kredita KfW banke (12 miliona evra) i Republika Srbija (8 miliona evra) preko Ministarstva za socijalna pitanja i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Planira se da odmaralište Bagremara do juna 2022. godine bude pretvoreno u prihvatni centar za ranjive grupe! Ugovor o realizaciji tog projekta 28. januara 2020. godine potpisao je predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica na iznos od 68 miliona dinara.

– Nemam ništa protiv nesretnika kojima je rat uništio sve, srušio kuće, škole, bolnice, fabrike… Prvi sam za to da im se pomogne na putu na zapad gde žele da odu i nađu normalan život - priča Uroš Malinović iz Bačke Palanke.

On tvrdi da lokalni kvazi-političari ništa korisno nisu uradili za Bačku Palanku, dok sa druge strane turističke, obrazovne i smeštajne kapacitete, kako navodi Malinović, "otimaju i daju na tacni svojim beogradskim šefovima koji koriste migranstsku nesreću za lično bogaćenje i sprovođenje kriminalne i štetočinske politike".

Malinović navodi da Bačkoj Palanci nedostaje dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, vrtići, pozorište, moderan dom zdravlja, nova radna mesta.

– Trabaju nam uređena Romska naselja, kanalizacija, zdrava pijaća voda… Kad rešite te probleme krenite dalje - upozorava Malinović.

(Glas javnosti/ Bačka Palanka)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR