Glas Javnosti

KO ĆE DUŽE DA IZDRŽI?! Mural Ratku Mladiću ponovo očišćen!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mural Ratka Mladića u Njegoševoj ulici, koji je jutros po ko zna koji put prefarban crnom bojom, opet je očišćen.

Mural je jutros ofarban crnom bojom, ali je boja skinuta posle svega nekoliko sati. Nakon što je nedavno prekrečen, grupa mladića je kreč sa murala oprala.

Danas je ponovo uništen crnim sprejem, a tokom dan ponovo i opran. Igra živaca, pa ko duže izdrži. Ovako bi se ukratko mogla nazvati igrarija oko murala Ratku Mladiću.

Ovaj mural je razlog mnogih tenzija od kako je naslikan. Grupa građan ga uporno brani, dok su građanski aktivisti u nekoliko navrata pokušavali da prefarbaju.

 Čuvanju murala pridruživala se i policija. U prvom naletu, u vremenu između krečenja i pranja murala, privedena je i aktivistkinja Aida Ćorović jer je mural gađala jajima.

Potom je Trgu Nikole Pašića održan miran protest na kojem su građani iskazali nezadovoljstvo zbog incidenta u Njegoševoj ulici.

Stanarima zgrade nakon toga naloženo je d amural uklone, ubrzo ga je prefarbala, navodno, komunalna milicija, da bi se samo nekolik sati nakon toga pojavila frupa mladića, koji su s sunđerima oprasli delo slobodnog umetnika. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP