Glas Javnosti

KIŠA JOŠ SUTRA A ONDA NEDELJU DANA BEZ VRUĆINA: Evo kada počinje novi TROPSKI TALAS!

Društvo
Autor:

Kiša koja već tri dana pada maltene u celoj Srbiji trebala bi od utorka da prestane a temperature koje će uslediti u narednih nedelju dana biće u granicama proseka za mesec jul.

Kako je na svom Fejsbuk profilu istakao meteorolog Đorđe Čubrilo očekuje nas ovog meseca još jedan kratak tropski talas.

-Od utorka do naredne nedelje pretežno suvo, ali bez velike vrućine. Noći vrlo sveže uz minimume od 9 do 17, lokalno i niže, a dnevni maksimumi od 22 do 28 stepeni Celzijusa, samo na jugu i većem delu Jadrana oko 32 stepena Celzijusa.. Oko 25.07. se simulira formiranje ciklona nad Britanijom u čijem će toplom sektoru ka nama ponovo početi strujanje vazduha iz severne Afrike. Za sada ovaj topao talas ne deluje tako jak i dugotrajan jer bi ga oko 28.08. trebalo prekinuti manje osveženjem rekao je Čubrilo.

Što se tiče padavina Čubrilo kađe da se tu nema baš precizna prognoza:

- Koliko će još dodatne kiše pasti je jako teško predvideti i nema tačne procene za bilo koje mesto, ali tamo gde pljsukovi budu izdašni i često može da se akumulira dodatnih 40-60mm taloga. Sve to znači da će opasnost od pojave podrumske vode, izlivanja kraćih rečnih tokova, klizišta, prekida drumskog sobraćaja, tučonosnih oluja prestati tek u utorak uveče - ističe Čubrilo.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR