Glas Javnosti

KAZNA ZBOG PONIŠTENIH KONKURSA ZA DIREKTORA: Nema para za RTS iz budžeta, za utehu može 'SAMO MALO' povećanje takse!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prvi put od 2015. godine Radio televizija Srbiuje neće dobiti ni dinara iz državne kase u narednoj  godini, piše u predlogu novog budžeta, ali će im se dozvoliti “utešna nagrada” da povećaju taksu sa 255 na 299 dinara, preko računa za struju.

Pare iz budžeta, ipak, neće biti uskraćene  zaposlenima u Radio televiziji Vojvodine, što smo podgreva sumnje da je “društvo iz Takovske” kažnjeno zato što nisu poslušali sugestije o izboru generalnog direktora iz vladajuće stranke, pa su im za redom propala dva konkursa u kratkom roku.

Dok će pokrajinska RTV ostati na apanaži od 900 milona dinara, oni koji odlučuju u državi više ne smatraju da to treba dalje raditi i sa krovnom Radio televizijom Srbije, iako su ih u poslednjih pet godina dotirali  od 1,7 pa čak do 6,7 milijardi dinara na godišnjem nivou. Po lošem i  nepisanom pravilu zaduženi na RTS-u za kominkaciju s javnosću ne odgovaraju na pozive medija, jedino se piarka Duška Vučinić Lučić, više kao privatno lice, kratko oglasila preko društvenih mreža porukom: „RTS u 2021. ne dobija sredstva iz budžeta.“

Inače, rukovodstvo RTS-a se poslednjih meseci hvalilo kako su 2019. godine ostvarili neto zaradu od preko tri milijarde dinara, kao i da im je ovogodišnje poslovanje u “korona vremenima” nije ništa lošije. Izvor Glasa javnosti iz Srpske napredne stranke, ipak,  nema baš lepe reči za poslovanje na Javnom servisu:

-Nije rukovodstvo RTS-a tu da pravite nekakve velike profite, kad se zna kakve sve monopole  imaju, već da prave program koji je u interesu građana. U samo par meseci imaju dva poništena  konkursa za izbor generalnog direktora, umesto da izaberu nekog sa vizijom moderne nacionalne televizije pored penzionisanog Bujoševića, oni igraju igrice na Upravnom odboru koje su samo njima znane. Naravno da smo, kao i svaka vlast, imali predloge ko bi to mogao biti od prijavljenih kandidata, ali oni jedno obećaju pa se onda svađaju i donose odluke koje nigde ne  vode. Neka sada objasne zaposlenima to svoje “vrhunsko poslovanje”, kao što pare iz državne kase na kraju godine proglašavaju svojim profitom, rezignirao nam objašnjava izvor iz Srpske napredne stranke, dobro upoznat sa aktuelnim zbivanjima u Radio televiziji Srbije.

(Glas javnosti)     

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR