Glas Javnosti

KATASTROFALNO STANJE U NIŠKIM HOTELIMA: Uprkos novom vlasniku zvrje bez krova okruženi đubretom (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Uz rekonstruisani trg i šetališta okruženim drvećem u Niškoj Banji i nakon prodaje stoje ruinirani hoteli "Ozren" i "Srbija", dok je "Partizan" i dalje bez krova, okružen srčom i iscrtan grafitima

Hoteli su zapušteni, radnika nema ni na vidiku, a jedino je poznato da je u planu obnova "Srbije", jer vlasnik i doskorašnji poverenik niških naprednjaka Zvezdan Milovanović za Južne vesti kaže da pribavljaju građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju novog dela hotela.

Poslednje goste Srbija je primila početkom devedesetih, kao hotel Srbijaturista, a situacija se nije promenila ni tri decenije kasnije.

Iako je oktobra 2019. godine hotel, koji je pod zaštitom države, prodat firmi Zvezdana Milovanovića Twinel DOO, dve godine kasnije leži u urasloj travi, urušen i ograđen. Takvo stanje Milovanović objašnjava procedurama za koje je bilo potrebno vreme.

Više od godinu dana je trebalo da se završi upis u katastar... sada smo u fazi projektovanja i pribavljanja građevinske dozvole za rekonstrukciju postojeće i dogradnju novog dela hotela - naglašava Milovanović.
Tada predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović istakao je da je siguran da će rekonstrukcija Srbije početi ubrzo, te da je zbog zatvaranja Srbijaturista broj turista znatno opao.

Međutim, sada kao potpredsednik nije želeo da komentariše situaciju sa banjskim hotelima, jer kako je naveo, on nije ovlašćen da daje izjave, već predsednik Dušan Živković, koji se novinarima nije javljao.

Tako je i dalje nepoznato šta će biti sa Ozrenom koji je februara za blizu 70 miliona dinara postao vlasništvo niške kompanije za proizvodnju i preradu mesa MAK International. U zapuštenom hotelu uz samo šetalište još nema majstora, iscrtan je grafitima, a da li će rekonstrukcija skoro početi još nema odgovora ni iz firme koja ga je nedavno kupila.

Slagalicu upotpunjuje i treći hotel Partizan za koji je početkom 2018. godine oglašena prodaja, da bi ga jula iste godine zahvatio požar. Vatra je progutala krov, pa se slika od pre tri godine nije promenila ni danas. Iako se ispred i unutar hotela nalazi srča, on nije ograđen, a išaran je i bojama.

Inače, Partizan je u vlasništvu firme Srbe Ilića i poslednjih 10 godina u njemu nije bilo gostiju. Poreska uprava je oglasila prodaju zbog duga za porez, ali on na prvoj licitaciji nije prodat i planirana je druga licitacija.

Kakav je trenutni status tog hotela i da li će biti prodaje i rekonstrukcije, novinari su poslali pitanja i Opštini Niška Banja i očekuju odgovor.

(Glas javnosti/Južne vesti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR