Glas Javnosti

KATAKLIZMA U IVANJICI: Moravica briše mostove pred sobom! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kiša koja neprestano pada na teritoriji Srbije izazvala je kataklizmu u celoj zemlji a Ivanjica je postala najkritičnija. Tamo naime reka Moravica preti da sruši most, i svaku branu pred sobom.

Jedna porodica je evakuisana, a stanje se pogoršava iz minuta u minut. Nekoliko sela je odsečeno, odroni su na desetine putnih pravaca, prenosi portal „Infoliga“.

​Zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, kaže da se prvi put susreću sa ovakvom elementarnom nepogodom.

U Sađavcu je voda odnela most i štalu u kojoj su bile životinje. Ugroženo je i nekoliko privatnih stambenih objekata a pod vodom su njive, oranice, plastenici…

Meteorolozi najavljuju padavine tokom čitavog dana, a svo raspoloživo ljudstvo i mehanizacija su na terenu.

Predsednika opštine Zoran Lazovića rekao je da je nivo Moravice nezapamćen, da je stanje alarmantno te da će tokom dana proglasiti vanredno stanje.

​„Više stotina kuća je poplavljeno, jedno domaćinstvo je evakuisano. Veliki broj privrednih subjekata je pod vodom. Prigradskim naseljima teku reke vode najkritičnije je u naselju Krtinica kod Špika i u naselju Lug u Crnjevu. Dosta putnih pravaca je odsečeno kao prema Osonici, Pridvorici, Grabovici i Šumama. Regionalni put Ivanjica - Arilje je odsečen. Voda sve nosi i mostove i betonske stubove“ rekao je Lazović, prenosi „Blic“.

(Izvor: Sputnjik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR