Glas Javnosti

KARABURMA JOŠ VEČERAS NA PROTESTU ZBOG SMRTI DEČAKA: Dosta je više ćutanja, žmurenja, hajde da zaštitimo neke nove Stefane! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Stanovnici beogradskog naselja Karaburma odlučili su, posle zahteva ministarke pravde Maje Popović da se utvrdi da li postoji odgovornost sudije Radmile Đerić u postupku protiv Lazara Galića, osumnjičenog da je u nedelju uveče na pešačkom prelazu u ulici Marijane Gregoran pokosio oca sa sinovima, posle čega je stariji Stefan preminuo, da će večeras održati poslednji protest

Ulica je još blokirana, ali to će tako biti još samo večeras, nakon zahteva ministarke pravde da li postoji odgovornost sudije u ovom postupku, građani su odlučili da prekinu proteste, piše N1.

Sudija za prethodni postupak Radmila Đerić donela je odluku da se odumnjičeni Galić brani sa slobode, iako je pobegao sa mesta događaja.

Foto: Glas Javnosti

Na pitanje da li je taj potez ministarke dovoljan za obustavljanje protesta, jedan od njegovih orgnaizatora Lazar Pavlović kaže za N1 da za sada jeste.

„Ono što dalje treba pratiti je da li će disciplinski tužilac u okviru Visokog saveta sudstva istragom utvrditi da je potrebno pokretati postupak. Očekujemo da će se to dogoditi. Pratićemo i u kom trenutku i na koji način će tužilaštvo podići optužnicu protiv osumnjičenog za ubistvo na Karaburmi i sve ostalo što su nam bili zahtevi“, kazao je Pavlović.

On je istakao da takođe insistiraju na tome „da se preispita tačnost informacije da li se sudija Đerić i osumnjičeni Galić poznaju više od deset godina“.

Upitan da li očekuje brzo rešenje u ovom postupku, on navodi da koliko mu je poznato Visoki savet sudstva ima rok od dve godine do zastarevanja ovog slučaja.

„Očekujemo da se to dogodi u roku od dva meseca, poruka je što pre i što brže, nemojmo odugovlačiti, dosta je više ćutanja, žmurenja, zarad ličnih interesa hajde da rešavamo probleme i zaštitimo neke nove Stefane i sve nas od ovakvih stvari.

A koji će im biti naredni koraci ukoliko stvari ne krenu očekivanim tokom, Pavlović kaže da će biti na oprezu, „pratićemo šta će se dešavati i u skladu s tim ćemo organizovati neke nove aktivnosti, želimo da do toga ne dođe. Hajde da budemo država i živimo mirno i dostojanstveno“.

Na pitanje koja je poruka poslednjeg okupljanja, on kaže da će još jednom odati poštu preminulom Stefanu, a od devet planiraju stajanje.

„Ne mogu to nazvati performansom, jer je performans nešto veselo, ali njegovi školski drugari i druga deca sa Karaburme žele to da urade“, poručio je Pavlović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR