Glas Javnosti

KARABURMA DOBIJA MOST: U planu POTPUNA REKONSTRUKCIJA poznatog beogradskog BRDA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da najverovatnije sledeće godine, a možda i 2023, počinje realizacija Mosta na Adi Huji, dok se uporedo s tim očekuje i revitalizacija čitavog ovog prostora,.

Kada je reč o Linijskom parku, počela završna faza, te da je "Zelenilo – Beograd" uradilo sve neophodne pripreme tako da će za 10 do 14 dana početi radovi od Beton hale ka "25. maju".

- Ova i prva polovina naredne godine planirane su za završetak prve dve celine. U međuvremenu će biti sprovedeni postupci za projektovanje i izvođenje ostatka Linijskog parka za celine od tri do deset. One će se rešavati sukcesivno u pravnom smislu. Dakle, počinjemo za dve nedelje i nadam se da ćemo u roku od najviše tri godine imati rekonstruisan čitav prostor - kazao je Stojčić, gostujući na Studiju B, preneo je Beoinfo.

Prostor deponije na Adi Huji biće pretvoren u park-šumu, što će s jedne strane predstavljati nastavak linijskog parka, a s druge strane neće biti urbanizacije, već će se napraviti "bedem" od zelenila oko grada, precizirao je glavni urbanista.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP