Glas Javnosti

KARABURMA DOBIJA MOST: U planu POTPUNA REKONSTRUKCIJA poznatog beogradskog BRDA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da najverovatnije sledeće godine, a možda i 2023, počinje realizacija Mosta na Adi Huji, dok se uporedo s tim očekuje i revitalizacija čitavog ovog prostora,.

Kada je reč o Linijskom parku, počela završna faza, te da je "Zelenilo – Beograd" uradilo sve neophodne pripreme tako da će za 10 do 14 dana početi radovi od Beton hale ka "25. maju".

- Ova i prva polovina naredne godine planirane su za završetak prve dve celine. U međuvremenu će biti sprovedeni postupci za projektovanje i izvođenje ostatka Linijskog parka za celine od tri do deset. One će se rešavati sukcesivno u pravnom smislu. Dakle, počinjemo za dve nedelje i nadam se da ćemo u roku od najviše tri godine imati rekonstruisan čitav prostor - kazao je Stojčić, gostujući na Studiju B, preneo je Beoinfo.

Prostor deponije na Adi Huji biće pretvoren u park-šumu, što će s jedne strane predstavljati nastavak linijskog parka, a s druge strane neće biti urbanizacije, već će se napraviti "bedem" od zelenila oko grada, precizirao je glavni urbanista.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR