Glas Javnosti

KAPITULACIJA! Radnici napuštaju Blok 37, a VESIĆ MOLI ZA HITAN SASTANAK! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Stanari novobeogradskog Bloka 37 aplauzom i ovacijama ispratili su mašine koje su jutros oko 5 sati napustile gradilište. Noćas mnogi nisu spavali kako bi prisustvovali odlasku dizalice i bagera, a najavljeno je da će otići i ostale mašine, kaže za Glas javnosti Aleksandar Angelovski, predstavnik stanara.

- Radi se o podizvođaču koji je verovatno imao ugovor sa određenim vremenskim rokom da završi zemljane radove - objašnjava Angelovski.

U međuvremenu je, dodaje, stigla još jedna ohrabrujuća vest.

- Naš tim je dobio poziv da se sutra u 10 sati nađemo u Skupštini grada. Mi ćemo predočiti naš stav, a želimo da čujemo šta su oni do sada radili, odnosno u kom pravcu će se odvijati rešavanje problema. Odugovlačenje kod građana pojačava revolt i stvara dodatni naboj koji raste i bojim se da će u nekom trenutku biti nekontrolisan - ukazuje naš sagovornik.  

Zbog toga je, dodaje, potrebno da se što pre nađe rešenje, ali trajno, a ne privremena rešenja kakva su im nuđena do sada.

- Rešenje očekujemo od grada, ne verujemo da će investitor ili izvođač da to reši, da se smiluje i da nas razume. Grad je izdao tu volšebnu građevinsku dozvolu i grad će morati to da razreši. A već su svi uvideli da je objekat koji se ovde planira neprimeren - kaže Angelovski i ističe da će stanari i dalje biti oprezni i dežurati na ulazu u gradilište.

Stanari Bloka 37 više nedelja, od početka radova na obližnjem gradilištu, gde investitor, kompanija Durst, planira višespratni objekat, protestuju protiv izgradnje. Oni su blokirali gradilište i ne dozvoljavaju izvođenje radova, tvrdeći da investitor nema validnu dozvolu i da bi planirani objekat ozbiljno poremetio funkcionisanje i svakodnevni život stanara. U pokušaju da se nađe rešenje, do sada su održana dva sastanka u kabinetu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, kome su prisustvovali predstavnici građana i investitora, ali dogovor nije postignut. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR