Glas Javnosti
posta

KAPETAN DRAGAN O ZATVORSKOM ČUVARU HRVATU: 'Kada sam mu rekao da deset godina nisam jeo lubenicu odmah mi je doneo'!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, nedavno se prisetio jedne od najtežih epizoda tokom boravka u hrvatskom zatvoru ali i prijateljstva koje se posle toga iznedrilo.

To prijateljstvo bilo je sa zatvorskim čuvarom-Hrvatom!

 

-Ceo život sam bio zdrav. Ali sam se u zatvoru ugojio više od 20 kilograma, a pušio sam i pet pakli dnevno. I jedne noći, tačnije u 3:30 ujutru sam doživeo srčani udar. Nisam znao šta je to, nikad u životu nisam bio bolestan, počeo je svoju priču Vasiljković.

On je rekao da je stražar Marin sačekao da se operacija završi, iako mu je smena prošla a zamena stigla.

-On je ipak ostao. Eto takav je čovek bio. On je mnogo toga rizikovao. Možda sam ja to mogao da simuliram. Zamislite šta bi bilo sa njim da sam mu pobegao iz kola, ili da se nešto drugo desilo. Ne možete reći za takvog čoveka da je bio kukavica, rekao je Vasiljković za RTV Marš.

 Kaže kako ga je Marin obišao odmah ujutru.

-Ja ležim, a on dolazi i kaže mi – sad sam pogledao ove druge na intenzivnoj – najlepši si od svih kapetane, bićeš ti dobro. Dođe tako i pita me šta bih voleo da jedem.

- Znaš da 10 godina nisam jeo lubenicu, kažem mu.

- E ješćeš je danas.

 Ode i u uniformi donese lubenicu, obradio tu neku sestru da mi je ohladi. Uzeo sam samo par komada jer nisam mogao više", ispričao je Vasiljković i na kraju dodao:

-On je meni postao prijatelj. Ja sam ga zavoleo kao brata.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR