Glas Javnosti

KAO APOKALIPTIČNE SCENE: Spasilac iz Arilja nikad neće zaboraviti uplakanu decu koju uzima od roditelja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Samo meštani čiji su domovi razoreni u poplavama znaju taj osećaj kad voda nadolazi, a ne žele da napuste svoj dom, jer je to ono što su godinama sticali. Brojni su oni koji su juče upravo ovakavu situaciju preživeli u Arilju prilikom izlivanja Moravice.

- Nikada neću zaboraviti plač majke i deteta, dok ga preuzimam u naručje kako bi ga prevezao čamcem na bezbedno. Taj pogled majke koja ti predaje svoje najveće bogatstvo i u suzama ti daje ono najvrednije sa poverenjem da joj to i sačuvaš. Uplakane oči te majke i plač deteta dok ga uzimam iz majčinog naručja, nikada neću zaboraviti. Po tome ću pamtiti ove poplave u Arilju za koje verujem da su poslednje - izjavio je Darko.

Za svojih 36 godina ovaj spasilac nije doživeo sličnu situaciju, koja kako kaže, može da se uporedi sa najgorim apokaliptičnim scenama.- 

To je kataklizma, neverovatno kojom brzinom je reka napravila haos u Arilju. Poplavljeno je više od 500 domaćinstava, a mnogi nisu želeli da izađu iz svojih domova. Nama je bilo naređeno da evakuišemo decu i majke , kao i stara lica, da ne rizikujemo ni jednog trenutka. Oni su nam bili prioritet. Roditelji su ostajali na terasama, a decu smo preuzimali i čamcima prevozili na sigurno - rekao je Darko.

Najteže je bilo na području sela Trebežina i Cerova gde je voda bila dostigla visinu od skoro dva metra. U toku jučerašnjeg dana,u Arilju je ukupno evakuisano 84 lica, četvoro je u sportskoj hali, a ostali su raspoređeni kod rodbine i komšija.

(Izvor: Telegraf.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR