Glas Javnosti

Kancelarija za KiM: 40 učenika iz Kosovske Kamenice na Jahorini

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sedmodnevni boravak organizovan je u saradnji sa partnerima iz Republike Srpske.

Grupa od 40 učenika škole „Desanka Maksimović“ iz Kosovske Kamenice boravi sedam dana na Jahorini gde imaju školu skijanja i druge edukativno zabavne aktivnosti, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

 „Na ovaj način smo nastavili pozitivnu praksu da našim najmlađima sa Kosova i Metohije, posebno deci koja potiču iz socijalno ugroženih porodica, omogućimo brojna rekreativna putovanja, uz sportsko edukativne aktivnosti“, navodi se u saopštenju.

 
Učenici na Jahorini borave do 2. aprila, a do putovanja je došlo u saradnji sa Ekonomskim fakultetom – Opština Pale, i sa podrškom Unije studenata, Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajevo i Pravoslavnog humanitarnog udruženja „Sveti Sava“.

Prilikom posete učenicima pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov podsetila na sva putovanja za decu sa Kosmeta i istakla da je ovo treće putovanje ove godine dece sa KiM.

 

„Prethodno je grupa od 50 đaka iz severnih opština boravila na Tari, a pomogli smo i da 26 učenika iz Orahovca boravi na Kopaoniku.

Samo u poslednje dve godine, zahvaljujući podršci Kancelarije, više od 2.200 naše dece putovalo je na more, planinu i u razne sportsko-rekreativne kampove“, rekla je ona. Istakla je da je neopisiv osećaj gledati radost dece dok se upoznaju sa novim predelima i sadržajima.

 „Posebno zbog toga što većina ove dece živi u specifičnim, ograničenim uslovima koje diktira život na KiM. Zato ćemo koristiti svaku priliku da im ulepšamo i obogatimo odrastanje“, navela je Miladinov. Sedmodnevni boravak organizovan je u saradnji sa partnerima iz Republike Srpske.

Glas javnosti/Tanjug

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR