Glas Javnosti

KANALIZACIJA - ŠARENA LAŽA: U Krnjači ne veruju obećanjima političara, a evo kakva je njihova POKRETNA KANCELARIJA! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

"Da svako očisti svoje dvorište" naziv je akcije koju je organizovalo Udruženje građana „Komšija“ u Krnjači, u naselju Partizanski blok.

U celodnevnoj akciji, koju su podržala i druga udruženja, učestvovali su stanovnici naselja svih generacija, a sakupljena je velika količina smeća.

Foto: Glas javnosti

Održan je i performans „Šarena laža“ posvećen višedecenijskom gorućem komunalnom problemu u Krnjači, a to je – kanalizacija. Tom prilikom, po uzoru na pokretnu kancelariju zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, predstavljena je „pokretna kancelarija“ na starom „fići“ na čijem je krovu, upakovana u šareni papir, poput šarene laže – kanalizaciona cev.

Foto: Glas javnosti

 – Performansom smo poručili da ne verujemo obećanjima političara koji već 30 godina najavljuju da će ovo naselje dobiti kanalizaciju, ali do toga nikako da dođe – kaže za „Glas javnosti“ predsednik udruženja „Komšija“ Dragomir Stanković.

Udruženje je predstavilo i ideju da se u delu naselja uredi park sa mobilijarom za decu, spravama za rekreaciju i delom za kućne ljubimce, što je projekat za koji će nastojati da dobiju podršku Gradske opštine Palllula.

Foto: Glas javnosti

U akciji su učestvovali i predstavnici drugih udruženja sa leve obale Dunava: „Bela čaplja“, „Kotež“, „Volim Padinjak“, kao i udruženja „Odbranimo reke Stare planine“ i „Belorepan“. Akcija je završena druženjem i ručkom, uz čorbast pasulj. Iz udruženja „Komšija“ najavljuju još ovakvih akcija, s ciljem da naselje dobije lepši izgled, uz očekivanje da će odziv komšija biti još veći.   

Foto: Glas javnosti

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR