Glas Javnosti

KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA PRAZNIKE: Najnovija vremenska prognoza za Vaskrs i Prvi maj

Društvo
Autor: Glas javnosti

Za vaskršnje praznike u Srbiji biće sunčano sa temperaturama i do 27 stepeni, dok se za 1. maj očekuje pogoršanje vremena sa pljuskovima, prognoziraju meteorolozi.

Ove nedelje, sve do četvrtka, jutra će biti hladna i suva sa temperaturama do sedam stepeni, dok će preko dana biti nešto toplije, i do 23 stepena.

 Lepo vreme u toku dana nakratko će kvariti pljuskovi praćeni grmljavinom. Najtoplije će biti između dva praznika, kada će biti veoma toplo za ovaj period godine, sa temperaturama do 27 stepeni.Meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Srbije Nedeljko Todorović kaže da nas uoči Vaskrsa očekuje promenljivo vreme i da ćemo skoro svakodnevno imati smenu sunca i kiše.

 Naredna dva-tri dana širom zemlje imaćemo znatno hladnije vreme. Jutra će biti izrazito hladna, ponegde sa mrazom, a živa neće prelaziti drugi stepen Celzijusa. Preko dana će se smenjivati sunce i oblaci, a temperature će se kretati od devet do 12 stepeni. Međutim, već od Velikog četvrtka dolazi do blagog porasta temperature, koja će biti uvod za nešto topliji i sunčaniji Vaskrs. Jutra će ostati hladna i suva, od dva do sedam stepeni, ali će u toku dana temperatura porasti do 20-23 stepena. Posle Vaskrsa dani biti će uglavnom suvi i sunčani, sa mogućom kišom ponegde - otkriva Todorović.

Prema trenutnim prognozama, za prvomajske praznike sledi nam ponovo promenljivo vreme i blagi pad temperature. Početak meseca obeležiće red sunca, red oblaka i kiše, koja će biti praćena grmljavinom. Temperatura će biti malo niža od proseka za ovaj deo godine i kretaće se od 20 do 25 stepeni.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR