Glas Javnosti

KAKO SU SRBI U ALBANIJI PROSLAVILI VASKRS: Ne zaboravljaju postojbinu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Praznik Hristovog vaskrsenja Srbi u Albaniji proslavili su u svojim hramovima.

U Vraki kod Skadra Vaskrs je proslavljen u crkvi Presvete Trojice. Sabrani verni narod i ove godine se okupio oko svoje svetinje, gde se okupljaju vernici Srpske pravoslavne crkve, ne zaboravljajući svoju postojbinu i svoje svete pretke.

Svetu vaskršnju liturgiju saborno su služili sveštenici Srpske i Albanske pravoslavne crkve, protojerej Predrag Šćepanović, arhijerejski namesnik podgoričko-danilovgradski i sveštenik Ivan (Elvis) Popaj, uz blagoslov arhiepiskopa tiranskog, dračkog i cele Albanije Anastasija Janulatosa i mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Posle pričešća vernog naroda, pastirskom besedom se obratio protojerej Šćepanović, na početku čestitajući praznik svima uz najradosniji pozdrav neba i zemlje.

"Hristos voskrese-vaistinu voskrese, zemlju potrese, tugu odnese a radost nam donese! Bog naš, koji je došao u ovaj prolazni svijet, ponizio se, uzeo obličje sluge, postao jednak tijelu smirenja našeg i postao čovjek. I prošao sav put, golgotski put, pokazujući da su časovi sreće u životu krilati, brzo prođu i uvijek dođe Veliki petak i golgota. On, koji je sav ljubav i koji nije mogao gledati potomstvo Adama i Eve kako nezasita smrt guta jednog po jednog, došao i svojom smrću umrtvio smrt. I od tada smrt, kao krezubi lav riče i viče, ali nema snagu da drži čovjeka“, rekao je Šćepanović

Glas javnosti/Kosovo onlakn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR