Glas Javnosti

Како преноси РТС: Могућ случај коронавируса код ученика у Иригу

Društvo
Autor: rts.rs

Све просторије Средње стручне школе "Борислав Михајловић Михиз" у Иригу у Срему су дезинфиковане, због индиција да један од ученика има симптоме заразе коронавирусом.

Заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић каже за РТС да је ученик био на такмичењу у Пули у Хрватској, након чега је осетио симптоме.

Након овог сазнања, родитељи ученика долазили су по децу и одводили их из школе, док су остали ученици сами напуштали наставу.

Незванично сазнајемо да је ученик тестиран на институту Торлак у Београду.

У покрајинском секретаријату за образовање је речено да још нема званичне потврде да је ученик оболео.

"Јутрос рано смо добили информације од директорице школе да постоје индиције да је један ученик који је био на школском такмичењу у Пули у суседној Хрватској има симптоме коронавируса. За сада још нисмо добили званичне податке, нити је од званичних органа потврђено да ли је ученик заражен или не", рекао је заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић.

Истиче да су предузете све опсежне мере по препоруци струке и науке, а у школи у Иригу "Борислав Михајловић Михиз" извршена је дезинфекција комплетних просторија.

"У договору са директорицом ујутро на првом часу разредне старешине и професори билогогије едукују додатно ученике како и на који начин да користе тоалете, да се избаце пешкири, да се убаце убруси, да се врши дезинфекција заједно са помоћним особљем. Тако да ћемо пратити и даље ситуацију", навео је Ковачевић.

У Србији је до јутрос забележено деветнаест случајева заразе коронавирусом.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR