Glas Javnosti

KAKO JE BEOGRAD SINOĆ PREDSTAVLJEN U SVETU: Svetske agencije govore a RTS ĆUTI

Društvo
Autor: Glas javnosti

Svetske agencije prenele su sinoć da su se demonstrant sukobili sa policijom i pokušali da upadnu u zgradu Skupštine Srbije u Beogradu.

Pojedini demonstranti su, navodesvetski mediji, nakratko uspeli da se probiju u zgradu skupštine, ali su ih policajci potisnuli, a oni su uzvratili paljenjem baklji i bacanjem kamenja, flaša i jaja na policiju.

Policija u nekoliko navrata ispalila suzavac na demonstrante ispred zgrade parlamenta, dok su pojedini demonstranti uzvikivali: "Ostavka, ostavka".

Nekoliko sukoba izbilo je između nekih od najekstremnijih demonstranata, koji kako se čini, pripadaju krajnje desnim grupama, i policajaca koji su koristili palice.

Policija se, navodi se, sukobila sa demonstrantima i ispred zgrade RTS, koju opozicija optužuje za pristrasno izveštavanje u korist vlasti.

Mnogi su optuživali predsednika Srbije da je prethodne mere zatvaranja ukinuo samo zbog izbora, što je on negirao.

Agencija je prenela i da je premijerka Srbije Ana Brnabić osudila proteste, navodeći da će policija zaštititi red i mir i optužila opozicione političare da stoje iza upada u parlament.

 Navodi se da je Srbija sa sedam miliona stanovnika prijavila je 16.168 slučajeva korona virusa, i 330 preminulih, a samo u utorak zabeleženo je 299 novoobolelih i 13 preminulih.

Epidemiolozi i doktori upozorili su da su bolnice pune, a mediciski radnici umorni, navodi britanska agencija.

Navedeno je i da je Srbija početkom marta uvela vanredno stanje radi suzbijanja širenja korona virusa, a krajem maja bila među prvim zemljama koja se otvorila i zakazala izbore za 21. jun.

Protivnici krive vladu za porast broja slučajeva korona virusa i tvrde da građani ne treba da plaćaju cenu još jednim policijskim časom .

Izvor: Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR