Glas Javnosti

Kako drugačije nego bahato? Borba za parking nije samo u Beogradu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Šaljiva fotografija objavljena je na Instagram stranici Niš noću

Domišljate Nišlije odlučile su na nesvakidašnji način da sačuvaju parking mesto, a njihova ideja nasmejala je celu Srbiju. Kako bi sprečili da im neko drugi oduzme mesto za atomobil, postavili su ni manje, ni više, nego bojler i vezali ga lancem.

Šaljiva fotografija objavljena je na Instagram stranici Niš noću, a prikazuje paralelu između "normalnog" čuvara parkinga i onog iz Niša.

Na prvoj fotografiji vide se žute rampe, dok se na drugoj nalazi bojler.

Inaače, ova praksa ustalila se u većini gradova Srbije, a kako nam kaže jedna Pančevka, u njenom gradu odvija se pravi rat za parking-mesto.

- U Pančevu, na primer, zbog sve više zgrada na mestima gde su bile kuće, traje ogromna borba za parking-mesto u centru grada! Pa tako, pre nekoliko dana, jedna žena je zamalo razvalila automobil jer se parkirala preko ogromnog kamena i plastične gajbice na kojoj je bio. Ali to nije jedini način, videli smo da ljudi (ukoliko stanete na njihovo zamišljeno mesto) dižu pa čak i lome brisače, kako to ne biste ponovili - objašnjava besna Pančevka.


Takođe, u tom vojvođanskom gradu na javnim parking mestima mogu se videti i stolice, kojim građani čuvaju sebi mesto...

Slična situacija zabeležena je i na ulicama Užica, gde su u jednom trenutku skoro ispred svake zgrade stajale gajbe. Kako kaže naša sagovornica iz ovog grada, situacija se sada malo smirila, ali i dalje ima građana koji svakodnevno čuvaju parking.

- Ovde je bilo haotično pre godinu dana. Skoro u svakoj ulici je bilo bar jedno "rezervisano" parking-mesto. Nekad se dešavalo da naiđemo na ceo niz rezervisanih mesta. Uglavnom su ostavljali gajbe i stolice... - pojašnjava Užičanka.

U Beogradu se dešavalo da građani vezuju niz stolica i na taj način "rezervišu" parkingm dok u jeku novogodišnjih praznika ostavljaju čak i poruke "rezervisano za sanke Deda Mraza".Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR