Glas Javnosti

Kako će najstariji građani raspolagati svojim novcem

Društvo
Autor: Glas javnosti

Penzionerima u Srbiji koji su za vreme zabrane kretanja odlučili da penziju primaju na kuću od četvrtka su poštari počeli da zvone na vrata. Koliko najstarijih je rešilo da poverenje ukaže poštarima, a koliko da potpiše ovlašćenje nekom srodniku ili prijatelju, još se ne zna.
 Na rešenje čeka i nedoumica kako će do svog novca doći korisnici kojima su istekle ili će isteći debitne i kreditne kartice. U Narodnoj banci Srbije kažu da će svim bankama poslati uputstvo da klijentima starijim od 65 godina nove kartice isporučuju poštom.


Udruženje banaka Srbije čeka uputstva NBS, ali i objašnjava da produženje starih kartica - nije moguće. Jedina opcija je preuzimanje novih, uz privremena ovlašćenja, kao i kod isplate penzija.

- Nova kartica može se preuzeti lično u ekspozituri ili po jednokratnom punomoćju klijenta koje će banke preporučiti, samo za ove namene, slično ovlašćenju za podizanje penzija, odnosno novca sa računa klijenta - kažu u Udruženju banaka Srbije. - Ova procedura je nužna zbog PIN koda koji banke dostavljaju uz nove kartice, uprkos želji da klijentima u ovom teškom periodu izađu u susret.

Kako u UBS kažu banke će i u periodu vanrednog stanja nastaviti sa reizdavanjem i izdavanjem platnih kartica, a klijente obavestiti da im ističe rok njihove upotrebe i to putem SMS, mejla, pisma, ili telefonski

Izvor: novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR