Glas Javnosti

KAKAV HUMANI GEST! Deo novca za svoje dete prebacila za MALOG BOŠKA, još malo do pobede!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Majka deteta za koje se preko Fondacije "Budi human", takođe, prikuplja novac za terapiju Dijana Mihajlović, na račun šestomesečnog Boška Guglete prebacila je 300.000 dinara.

Dijana je pozvala korisnike fondacije, koji nisu životno ugroženi, da deo novca prebace na račun šestomesečnog Boška Guglete za koga sredstva moraju da budu sakupljena do 20. avgusta. 

- Molim sve korisnike Fondacije Budi human koji nisu životno ugroženi da pomognu malom Bošku i prebace sredstva sa njihovih računa na Boškov. Danas je fondacija prebacila sa računa mog sina na račun Boška - napisala je Dijana Mihajlović na fejsbuk stranici "Budi human - humanitarne licitacije".

Dijana prvo nije želela da mediji objave njen gest. Potom se predomislila želeći da se ljudi odazovu i pomognu Bošku koji se leči od spinalne mišićne atrofije i kome nedostaje još 550.000 evra za terapiju Zolgensmom, najskupljim lekom na svetu.

Kaže da je želela da pomogne malom Bošku, sa nadom da će imati bolje sutra.

 

Vremena za Boška je sve manje. Novac mora da bude sakupljen do 20. avgusta, kako bi se on polovinom septembra našao u bolnici u Budimpešti.

 Boško Gugleta rođen je 14. januara 2021. godine. Uspostavljena mu je dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Njegovi roditelji pozivaju sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos kako bi se što pre stiglo do cilja – 2,5 miliona evra.

Bošku su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR