Glas Javnosti

KAD KOMŠIJA URADI FASADU: Slika nesrećnog krečenja zgrade uzburkla internet (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srpski narod pozant je i po  inatu ili ćefu, to jest onome „ima da radim kako ja ’oću“. Baš taj srpski ćef najizraženiji je u komšijskim odnosima.

Jedan takav primer osvanuo je danas na društvenim mrežama.

Poznati reditelj Srđan Dragojević objavio je fotografiju bisera komšijskih odnosa na koj se vidi kako je jedan od stanara zgrade okrečio samo deo fasade zgrade koji pokriva njegov stan.

Da li se komšije nisu dogovortile oko krečenja zgrade ili je po sredi nešto drugo ko će ga znati, tek režiser je na svom Tviter nalogu postavio nesvakidašnji umetničko-molerski posduhvat sa ulica srpske prestonice uz kratak komentar „Srbi“.

Ova fotografija za kratko vreme izazvala je gomilu komentra "Vidjao sam po ceo sprat da se razlikuje, ali ovo...”, “Kao da gledam - ovaj sa trećeg sprata je sigurno pokušavao da ubedi ostale komšije da zajedno rade fasadu,ali je onda bilo:"Uh, gde baš sad", "Ko hoće neka sređuje, meni je dobro i ovako", "Imam, bre preča posla!" I onda mu je pukao film: "Ko vas šiša", a rezultat se vidi..”, Po gradu ima ovog koliko hoćeš, fasada na zgradi je u nadležnosti nikog, kao i krov npr, pa kada imaš problem a komšije boli uvo ili nemaju novca da saniraju oštećenja onda moraš sam i to izgleda ovako.”, “Kod Nemaca je( tvoj) stan,ali fasadna stolarija i fasada ne.Gradska komisija menja stolariju uz opravdan zahtev.Fasada takođe.Ali,to je Nemačka.”

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR