Glas Javnosti

KAD KINEZI PREĐU U PRAVOSLAVLJE: Crkva Sv. Marka pamti NEOBIČNO venčanje o kom se i danas priča (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Par iz Sijana, Jang Ksi Ran (36) i Li Ju (35) venčali su se u Crkvi Svetog Marka u Beogradu u ovo vreme pre dve godine, što se desilo prvi put u istoriji ovog hrama.

Mladenci su se venčali po pravoslavnim kanonima, a mlada je nosila ručno izvezenu haljinu - šuhfu i drvene cipele koje nose neveste u Sijanu.

- Srećan sam što mi se ispunila želja da se sa budućom suprugom najpre krstim, a potom i da se venčamo po pravoslavnom obredu. Poželeo sam to još pre desetak godina dok sam prvi put prisustvovao crkvenom venčanju dvoje Srba. Žao mi je samo što našem predivnom venčanju nisu prisustvovali roditelji. Nisu mogli da dođu. Ali, naš brak je velika sreća za naše porodice i oni su to u Sijanu već obeležili na svoj način. Mi ćemo im već sutra poslati fotografije i snimak venčanja na ce-deu. Siguran sam da će uživati i biti ponosni kada budu gledali - rekao je ponosni mladoženja, koji je sa roditeljima trgovcima, došao 1998. godine u Srbiju i od tada, kako kaže, sa našim narodom deli dobro i zlo.

View this post on Instagram

A post shared by @petrov.studio

Kada su se njegovi roditelji vratili u Kinu, on je ostao u Beogradu i sada radi kao prevodilac, a kada je kršten dobio je ime Goran.

View this post on Instagram

A post shared by @petrov.studio
Par koji se venčao na Tašmajdanu planira u Srbiji i da odgaja svoju decu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR