Glas Javnosti

KAD JE NAJTEŽE, HILANDAR: Porodici Petrović vino poklanja naša najveća svetinja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Manastir Hilandar na Svetoj Gori u Grčkoj pokloniće 20.000 litara vina iz sopstvene vinarije porodici Petrović iz Orahovca na KiM kojima je policija privremenih institucija oduzela vino suprotno svim zakonima i propisima, odnosno kao vid odmazde zbog učestvovanja u filmu o nobelovcu Peteru Hendkeu.

Manastir Hilandar je kontaktirao porodicu Petrović iz Orahovca sa namerom da podrži njihovu borbu za opstanak na Kosovu i Metohiji i pokloniće im 20.000 litara hilandarskog vina.

Srđan Petrović je prihvatio poklon i kazao da mu je vino oduzeto samo zato što je glavni akter filma "Čekajući Handkea" koji govori o položaju Srba na KiM i njihovoj borbi za opstanak.


Oduzimanje vina nema nikakvog utemeljenja u zakonima i propisima, a manastir Hilandar kao kuća svih Srba posebno brine za Srbe na Kosovu i Metohiji.

- Srđan i njegova porodica nisu sami, Hilandarci su sa njima i svim Srbima na Kosovu i Metohiji. Na ovaj način bar delom će biti nadoknađena šteta načinjena Petrovićima nasilnim i protivpravnim oduzimanjem vina iz njihove vinarije u Velikoj Hoči - navodi se u saopštenju manastira, a prenosi Central media.

Vino će Petrovići skladištiti u Centralnoj Srbiji kako ponovo ne bi došlo do oduzimanja.

Podsetimo, porodici Petrović je policija tzv. Kosova nasilno otela 42.000 vina i rakije iz njihove porodične vinarije. Drama je trajala dva dana tokom kojih je kuća porodice bila pod okupacijom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR