Glas Javnosti

KAD IZABEREŠ POSAO KOJI VOLIŠ NEĆEŠ RADITI NI JEDAN DAN U ŽIVOTU! Milkica iz Zrenjanina vozi taksi, pilotira, a sada je stekla pravo da bude i kamiondžija! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nije bilo srećnije žene na svetu, od mlade Zrenjaninke Milkice Stojkov, kada je nedavno, uz pomoć svog instruktora, Žarka Solomuna, savladala sve teškoće i bez problema položila za C kategoriju i stekla pravo da sedne za volan kamiona

- Stara mudra izreka kaže "kad izabereš posao koji voliš, nećeš raditi nijedan dan u životu" i eto meni se posrećilo, zaista uživam u svom poslu i želim da idem u korak s vremenom - kaže Milkica, koja devet godina vozi taksi, po ugledu na svog oca, Bucka, kojeg je, nakon što je imao udes, a da bi spasila porodični biznis, zamenila za volanom taksi vozila, piše Informer.

- Za kamion sam se odlučila, pre svega da bih ostala i napredovala u poslu u kojem sam pronašla sebe i koji obožavam, a u svemu me podržava suprug Igor, sa kojim sam tri godine u braku - nastavlja Milkica, potvrđujući priču da je supruga molila da i on polaže i da mogu zajedno da voze kamion po Evropi. 

Podržavajući suprugu, Igor kaže da zbog obaveza na svom poslu upravitelja zgrada, nije uslišio njenu želju, ali je neće sputavati u nameri da položi za CE kategoriju i stekne pravo da vozi veliki kamion sa prikolicom i šleper.

 Nema većeg užitka kada ti je supruga zadovoljna poslom koji radi, ona želi da ima svoju taksi kompaniju i nadam se da će joj se želja ispuniti - ističe Igor, uz napomenu da je od nekadašnjih 800, trenutno u Zrenjaninu 380 taksi vozila, a propisano je 307 i da zbog toga Milkica ne može do svoje firme i još je registrovana u kompaniji svog oca, gde gotovo svakodnevno vozi liniju Knićanin - Zrenjanin - Perlez. Kako sama, uz osmeh kaže, Milkica svoj posao obožava, jer ga ljudi, koji putuju sa njom, čine lepim, uzbudljivim i neobičnim, a tokom devetogodišnje svakodnevne prakse, imala je niz neobičnih događaja, od porođaja u automobilu, do brze vožnje u bolnicu i raznih kvarova, koje je uglavnom sama rešavala na drumu.
Dvoipogodišnji blizanci Vanja i Mateja, najviše vole trenutak kada se mama vrati sa posla i pokupi ih iz jaslica, jer tada u toplom porodičnom domu Stojkovih, počinje igra i mašta do mile volje.


- Njihova sreća je pokretač svih mojih ideja i akcija i ako se ostvari san i kamionom krstarim Evropom, zbog posla i oni će, zajedno sa suprugom, samnom.Idemo svi, pa kako nam bude, a biće ludo, znam - kaže ponosna majka Milkica, uz silne pohvale Igoru, koji joj puno pomaže i uskače, kad god je to potrebno, u obavljanju poslova u kući i oko dečaka. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR