Glas Javnosti

Jutka može da radi šta hoće: Iako se nije pojavio na suđenju, sud odbio da Jeličiću odredi pritvor!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Milutin Jeličić Jutka neće morati u pritvor, nakon što je Osnovni sud u Kruševcu odbio predlog tužilaštva o određivanju pritvora.

Tužilaštvo je 19. juna zatražilo od suda da Jutku smesti u pritvor nakon što je dva puta propustio da se pojavi na pretresu, zbog čega je iznošenje završnih reči tokom postupka koji se protiv Jeličića vodi odlagano.

Podsećamo, Jeličić je optužen za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje prema svojoj nekadašnjoj sekretarici Mariji Lukić.

- Osnovni sud u Kruševcu je rešenjem od 22. juna odbio predlog OJT za određivanje pritvora protiv okrivljenog Milutina Jeličića, iz razloga što još nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za određivanje pritvora, a kako je to predviđeno odredbama 211. stav 1 .tačka 1.ZKP. Glavni pretres u navedenom predmetu zakazan je za 10. jul sa početkom u 12 sati - navodi se u odgovoru dostavljenom ovoj redakciji.

Protiv okrivljenog Jeličića je od 10. juna bio na snazi nalog za privođenjem koji je izdao sudija Aleksandar Kocić, ali ga pripadnici Policijske stanice Brus nisu našli na adresi. Ta informacija konstatovana je na pretresu prošlog petka kada su se u sudnici pojavili zamenik javnog tužioca Saša Avramović,oštećena Marija Lukić sa punomoćnicima,dok sa druge strane nije bilo ni Jutke ni njegovog petočlanog advokatskog tima.

Dva dana posle nepojavljivanja u sudnici, Jutka se pojavio na svom biračkom mestu u Domu kulture u Brusu. Uredno je glasao na lokalnim izborima, na kojima je učestvovao kao nosilac liste “Za moderan Brus”. Da li će se konačno pojaviti i u sudnici 10.jula, ostaje da se vidi. Kruševačka policija je protiv Jelićića podnela krivičnu prijavu još marta 2018, a Osnovno tužilaštvo je krenulo da ga goni istog leta.

(Izvor: Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR