Glas Javnosti

JUTKA KONAČNO DOŠAO U SUD: Pojavljuje se samo kad je njemu gusto

Društvo
Autor: Glas javnosti

Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka koji bez ikakvog objašnjenja i posledica izostaje sa procesa koji se vode protiv njega, u sredu je se pojavio u sudu na procesu koji on vodi protiv novinarke Blica Ivane Mastilović Jasnić. Tako je Jutka još jednom pokazao dvostruke aršine u zavisnosti od sopstvenih interesa.

Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka nije se pojavio na završnici suđenja za seksualno uznemiravanje njegove nekadašnje sekretarice Marije Lukić, ali se u sredu pojavio pred sudom, po tužbi koju je podneo protiv novinarke "Blica" Ivane Mastilović Jasnić, urednika Predraga Mihailovića i izdavača "Blica", firme Ringier Axel Springer, saopštio je UNS.

Udruženje novinara Srbije (UNS) navodi da su se "novinarka, urednik i Jeličić juče pred Višim sudom u Beogradu izjasnili po tužbi za tekst u kojem je, prema navodima iz tužbe, Jeličiću nanet 'duševni bol' zbog povrede ugleda, časti i dostojanstva za šta traži da mu se plati 170.000 dinara".

"Rekao je kako je njemu posle pisanja 'Blica' skočio pritisak, da od tada pije lekove, kao i da je laž sve što smo pisali", rekla je za UNS Mastilović Jasnić.

Ona je rekla da je neverovatno da je Jeličić "došao na ročište za suđenje u kojem je on tužio nju, ali i to što se slobodno kreće, šeta i pojavljuje na javnim mestima, a da se nije pojavio na suđenju kada njemu treba da bude izrečena presuda".

"Kada sam ga videla ispred sudnice, bila sam zatečena. Kada se ne bih pojavila na dva ili tri ročišta, sigurna sam da bih platila kaznu, a verovatno bi me i priveli u nekom trenutku. Očigledno je da Jeličić ima neki poseban tretman", kazala je Mastilović Jasnić.

UNS navodi da se u tužbi Jeličića, u koju je imao uvid, navodi da su tekstom u listu "Blic", urednik Mihailović i novinarka na "grub, uvredljiv, neprofesionalan i neprimeren" način prekršili novinarski kodeks.

U tužbi se navodi i da je Jeličić imao kao posledicu pisanja "Blica" "značajan stepen stresa, uznemirenja, nesanice, odnosno duševnih bolova zbog povrede ugleda i časti", kao i da se u tekstovima o njemu prelazi "granica elementarne pristojnosti" i to "brutalnim lažima, uvredama, medijskim insinuacijama".

U tekstu Blica koji je sporan za Jeličića, objavljenog marta 2019. godine, prenosi se ispovest Snežane Bojić i njenog oca Andreje, koja je Jeličića takođe prijavila za seksualno uznemiravanje dok je bio predsednik opštine Brus, dok je njen otac "Jeličiću prijatelj iz detinjstva".

Na suđenju protiv novinarke, urednika i izdavača "Blica" bivši predsednik opštine Brus negirao je da poznaje Snežanu i Andreju Bojić.

"Izjavio je da ne poznaje Snežanu Bojić. Bili smo u čudu. Posle je rekao da je nju jednom video, da je došla kod njega sa ocem i da joj je pomogao da se zaposli u biblioteci. Posle je rekao da je video još nekoliko puta, ali da je tu bilo još ljudi. Naveo je i da ne poznaje njenog oca Andreju, kod kojeg je bio u kući. Bio je kontradiktoran", izjavila je za UNS Mastilović Jasnić.

UNS navodi da je, osim oko 20 tužbi protiv "Blica" i novinarke Mastilović Jasnić, koja je prva pisala o slučaju optužbi za seksualno uznemiravanje Marije Lukić, Jeličić tužio i list "Danas" zbog povrede ugleda i časti, usled kršenja pretpostavke nevinosti, a u tužbi traži da mu ovaj list plati jedan dinar.

Milutin Jeličić Jutka se sredinom juna nije pojavio na samoj završnici suđenja u slučaju seksualnog uznemiravanja Marije Lukić.

Tada je saopšteno da policija nije mogla da ga pronađe, tužilaštvo je tražilo da bude priveden, ali je sud u Kruševcu odbio predlog tužilaštva.

Marija Lukić je tada izjavila za medije da je očekivala da će presuda biti doneta, s obzirom na to da je Jeličića viđala u Brusu u izbornoj kampanji i da ne može da veruje da policija ne može da ga nađe.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR