Glas Javnosti

JUGOVIĆ: Pre nego se neko USUDI DA ME NAPADNE ČEKIĆEM, podsećam da su i odbornici LOZNICE postupili NEODGOVORNO!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Narodni poslanik Bratislav Jugović i član Glavnog odbora SNS-a, jedini je u ovom sazivu izjavio da bi na referendumu glasao protiv dolaska "Rio Tinta" u Rađevinu, a sada je u svojoj objavi pojasnio svoj stav o aktuelnim potezima parlamenta i donošenju novih zakona.

Jugović je obrazlažući svoje negodovanje zbog dolaska "Rio Tinta" pre nekoliko dana u replici na govor poslanika  Vladana Glišića, koji je govorio o predloženim izmenama Zakona o referendumu i eksproprijaciji, izjavio da ne smatra da je zakon loš, ali da je Rio "Tinto" taj čijem se dolasku protivi.

- Bio bih protiv ovog zakona da je loš, ali je dobar, zaista je dobar, jer ne možemo mi da izjednačimo apstinenta i onog ko aktivno učestvuje u odlučivanju - rekao je poslanik SNS-a.

Sada je, međutim, dodatno pojasnio svoj stav rekavši da stoji iza svog govora u skupštini, ali je ovoga puta otklonio nedoumice koje su pojedini poslanici, ali i mediji, imali u vezi sa njegovom izjavom.

- Zakon o referendumu je dobar, a Rio Tinto loš - napisao je Jugović.

On je u svetlu aktuelnih dešavanja, kada je grupa Šapčana napala demonstrante čekićima, iskoristio ovaj događaj kako bi skrenuo pažnju na važnost odlučivanja o ovom pitanju.

- Pre nego što se neko usudi da me napadne čekićem, napominjem da su i odbornici iz Loznice postupali neodgovorno. Ostavke, odmah! - napisao je Jugović, aludirajući na njihovu odluku o dolasku "Rio Tinta".

Zašto je "Rio Tinto" loš

- Evo, daću konkretan primer koji u ovom trenutku tišti javnost. "Rio Tinto", kada bi bilo referendumsko pitanje, ja bih zaokružio – ne. Protiv sam dolaska ‘Rio Tinta’. Ali moje ‘ne’ ne može da bude isto kao i onaj što tvituje i pije espreso sa šlagom i dosadno mu je, tvituje protiv vlasti i ne zna ni zašto je protiv "Rio Tinta"... Dakle, kada imate biračko pravo, treba da imate i obavezu, obavezu da odlučujete o svojoj sopstvenoj zemlji - izjavio je nedavno Jugović u parlamentu.

Jugović je jedan od retkih u parlamentu koji podiže glas protiv štetnih odluka, posebno onih koji se tiču očuvanja životne sredine, pa je tako bio i protiv donošenja spornog Zakona o vodama.

Nakon usvajanja spornih zakona o referendumu i eksproprijaciji, ali i zbog planova kompanije "Rio Tinto" da u Srbiji istražuje i eksploatiše rudu litijuma u subotu su organizovani protesti širom Srbije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR