Glas Javnosti

JOVANA STOJKOVIĆ: Moje privođenje je deo ORGANIZOVANOG POLITIČKOG PROGONA! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jovana Stojković, predsednica Pokreta Živim za Srbiju održala je ispred Palate pravde u Beogradu konferenciju za medije na kojoj je ocenila da je njeno i privođenje potpredsednice Pokreta Tamare Bradić deo organizovanog političkog progona čiji je cilj da se Pokret ućutka.

Kako je saopštila, nakon pretresa njenog stana i potom provođenja u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala i u Tužilaštvo za visokotehnološki criminal, prvog aprila ove godine, zbog tri tvita, nije dobila nikakvu zabranu i ima prava da govori.

-Nisam nikakva očajna domaćica koja po fejsbuku i tviteru piše nešto protiv vakcine, već predsednica političke organizacije koja ima u svom programu, što je dozvoljeno Ustavom, politiku dobrovoljne vakcinacije koju želi da sprovede. I mnoge evropske zemlje sprovode politiku neobavezne vakcinacije – rekla je dr Jovana Stojković i dodala da borba za neobaveznu vakcinaciju nije širenje lažnih vesti, već borba za ustavom zagarantovana prava.

Pokret se ozbiljno bavi svim temama a ne samo vakcinacijom i to argumentovano i stručno, rekla je dr Stojković.

-Po mom mišljenju, sudije sude onako kako im ili neko naloži ili zbog  političke atmosfere u društvu. Da li je to stvar pritiska ili autocenzure, nije mi jasno, ali mi je neverovatno koje tužbe i pored sve borbe mojih advokata, mi gubimo – navela je Jovana Stojković.

Ukazala je da su, dok je, s jedne strane, ona privedena zbog tri tvita, s druge strane, gubi u procesima koje vodi pred sudovima protiv onih koji su je vređali i pretili joj. Takođe, kako je dodala, tužilaštvo koje je ekspresno reagovalo kada je ona privedena, nije našlo za shodno da reaguje niti je videlo bilo šta problematično kada je njoj prećeno preko medija i društvenih mreža. Kao primer pretnji i uvreda navela je optužbe da njen pokret “oživljava fašizam LJotića u Srbiji, da je ona čedomorka, da joj je prećeno smrtnom kaznom streljanjem, doživotnom robijom, čupanjem grkljana itd”.

S obzirom na to da je bila privedena zbog širenja panike, upitala je zašto nisu privedeni i drugi i zar nije takođe širenje panike kada se izjavi: “vakcinacija ili nas neće biti, preti nam crni scenario, sahranjivaćemo 25 sati dnevno, groblja će biti mala za sve preminule, epidemija će ostaviti na hiljade mrtvih i desetine hiljada invalida” itd.

Na pitanje novinara da li se plaši pretnji, rekla je da se plaši i da je već jedan čovek naleteo na štand pokreta Živim za Srbiju na Novom Beogradu i nazvao ih ubicama.

Pravda je na našoj strani, rekla je advokat Milina Dorić i dodala da je prvog aprila ove godine  prestala da veruje da postoji sloboda govora, sloboda izražavanja i političkog delovanja.

-  Ovo nije demokratska država. U pitanju je kršenje ustavnih prava i Konvencije o ljudskim pravima i slobodama – rekla je Milina Dorić.

Snimak konferencije za novinare ispred Palate pravde možeter pogledati u priloženom videu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR