Glas Javnosti

JOŠ UVEK IMA DOBRIH LJUDI: Marko je pronašao novčanik u Topoli, a onda je UČINIO DOBRO DELO!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Plemeniti mladić Marko Vasiljević iz sela Gornja Trnava kod Topole pronašao je na ulici izgubljeni novčanik. Ni jednog trenutka nije imao dilemu, odlučio je da pronađe vlasnicu i vrati joj izgubljena dokumenta i novac.

On je odlučio vlasnicu da potraži putem društvenih mreža. 

-Vraćajući se sa posla, na ulici sam ugledao novčanik, u njemu su bila dokumenta, kartice iz banki i novac u kešu. Pogledao sam na ličnoj karti ko je vlasnik, međutim nisam poznavao gospođu. Poneo sam novčanik kući, rekao supruzi da pokuša da pronađe tu ženu putem društvenih mreža, što je i uradila. Vrlo brzo smo stupili u kontakt sa njom i dogovorili se gde da se nađemo da joj vratim novčanik - rekao je ovaj pošteni nalazač.

Već narednog dana, Marko je vratio novčanik, a za njegovo dobro delo vlasnica je imala nagradu. Međutim, ovaj plemeniti mladić ističe, da nije razmišljao o novcu već mu je jedino bilo bitno da novčanik vrati.

 

-To je moglo da se desi bilo kome pa i meni, nema razloga da za dobro delo očekujemo neku nagradu. Mislim da je takav stav pogrešan. Svako od nas treba da uradi isto, jer nije sve u novcu, tu su dokumenta koja su mnogo bitnija od novčanica - kaže Marko.

Da dobri i plemeniti ljudi postoje govori ovo što je ovaj mladić uradio. Mnogi bi trebali da se ugledaju na njega. 

(Glas javnosti/agencije)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR