Glas Javnosti

Još jedan stranac dobio srpski pasoš, Brazilac Tiago postao ono što dugo oseća da jeste SRBIN (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Najpoznatiji Brazilac u Srbiji Tiago Fereira došao je u Srbiju prvi put 2010. zbog jedne devojke. Iako je ta ljubav prošla, mladi Brazilac se zaljubio u našu zemlju i ovde ostao, a juče je obavestio sve svoje pratioce na društvenim mrežama da je i zvanično postao Srbin.

Tiago se na društvenim mrežama ponosno slikao sa crvenim pasošem, a u propratnom tekstu je naglasio da njegovoj sreći nema kraja. Celu poruku o njegovoj sreći, Tiago je napisao na srpskom i to na ćirilici, ali i na portugalskom.

“Desilo se! 2020. godina će svakako biti godina za pamćenje ne samo zbog tragedija… U Beogradu sam konačno preuzeo pasoš koji me čeka od 13. februara, dana kad je na sednici Vlade doneto rešenje o mom prijemu u državljanstvo Republike Srbije. Time postadoh treći Brazilac u istoriji koji na ovaj način dobije srpsko državljanstvo, a pri tom prvi koji nije fudbaler. Mojoj sreći nema kraja”, napisao je Tiago.

On se dalje zahvalio svima koji su bili uz njega u Srbiji i nada se da je za ovih dest godina uspeo da promeni sliku o Srbiji u svetu.

“Kad sam došao prvi put u Srbiju u julu 2010. sa 18 godina bio sam samo jedan zaljubljen dečko sa ludim idejama… Nisam puno toga znao o životu (i dalje ne znam), ali sam bio siguran da sam otkrio svoj životni poziv: da promenim način na koji ljudi doživljavaju Srbiju. Danas, sa 28 godina, puno sam toga uradio, ali imam osećaj da sam tek počeo… Mogu samo reći HVALA svima koji su bili uz mene u ovom periodu! Da niste bili tako dobri prema meni, ko zna gde bih bio sada”, stoji na Tiagovom Fejsbuku.

Iako je i sada ponovio da se oduvek osećao kao Srbin, a pogotova sada, on je svojim prethodnim intervjuima izjavljivao da ga je našoj zemlji najviše privukla priroda, ali da Rio de Žaneiru ostaje za njega najlepši grad na svetu.

“Ovaj crveni pasoš mi daje ogromnu motivaciju da nastavim borbu do novih zajedničkih pobeda. Brazilac sam bio i zauvek ću biti, ali konačno mogu reći punim plućima da sam i to što već odavno osećam da jesam – SRBIN”, napisao je mladi Brazilac.

Podsetimo, Vlada Srbije nedavno  primila je u državljanstvo Srbije dvojicu državljana SAD, navodi se u rešenjima koje objavio Službeni glasnik. U državljanstvo Srbije primljen je Perković Brano Matić, rođen 1974. godine u Bijeljini, kao i Kater Čarl Endru, rođen u mestu Efingem u SAD.

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR