Glas Javnosti

JOŠ JEDAN JALOV SASTANAK POLJOPRIVREDNIKA I VLADE: Dogovoreno jedno veliko - NIŠTA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade Srbije i biti spreman za dalje procedure, odnosno izmene i dopune zakona koje su neophodne, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Takođe, vlasnici parcela na kojima poljoprivrednici obrađuju zemljište, biće u obavezi da potpišu ugovor sa poljoprivrednicima, kako bi se mogućnosti zloupotreba svele na minimum, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči o načinu prijavljivanja parcela na platformi eAgrar, pogotovo prijavljivanja onih zemljišta za koje se nikada do sada nisu dobijale subvencije, s obzirom na to da je ova tema pokrenuta na prethodnom sastanku premijerke i poljoprivrednika krajem prethodne godine.

Tokom sastanka, sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja pređeni su detaljno svi koraci ovog procesa, od prijave za subvenciju, do same isplate.


Brnabić je istakla da su i poljoprivrednici i država na zajedničkom zadatku, odnosno da u najvećoj mogućoj meri pojednostave sistem prijave za subvencije sa jedne strane, uz strogu kontrolu korišćenja tih subvencija sa druge strane.

Dogovoreno je da će se sastanci u ovom formatu nastaviti i u narednom periodu.

Sastanku je prisustvovala i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

Glas javbosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR