Glas Javnosti

JEZIVE SLIKE IZ PORODILIŠTA U KRAGUJEVCU: Trudnice sa visokorizničnom trudnoćom za doručak dobile OVO! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Na stranicama društvenih mreža organizacije Centra za mame osvanule su fotografije buđavog peciva koje prati potpis: „Doručak za trudnice sa rizičnom trudnoćom u bolnici u Kragujevcu“.

Naime, poražavajuće fotografije obroka u stanju u kakvom može samo da se baci u kantu za smeće – lisnato testo i u njemu suvomesnati proizvod na kome se jasno vidi buđ, kažu u Centru za mame, poslala je jedna buduća majka sa rizičnom trudnoćom koja leži u kragujevačkoj bolnici, a kojoj je pecivo posluženo za doručak.

Čiji god propust bio, za ne poverovati je da je neko hranu u ovakvom stanju dostavio čoveku, a kamoli pacijentu, još gore trudnici sa visokorizičnom trudnoćom.

- Nas ne iznenađuju ovakve slike iz kragujevačkog porodilišta. Nekada je u pitanju buđava hrana, nekada obrok nutritivne vrednosti koji nije dovoljan ženi koja se porodila i u tom periodu pokušava da uspostavi laktaciju bitnu za nju i bebu. Naša iskustva pokazuju da nije samo hrana problematična, nju će mnogo žene mnogo manje da pamte od  uslova u porodilištu i kako su se prema njima odnosili. Jeste strašno što trudnicama i porodiljama muževi, partneri, rodbina donose hranu, ali je još problematičnije što žene iz porodilišta ne izlaze se sa osmehom, nego ponižene. Prema našim istraživanjima, jedna od deset porodilja više nikada neće postati mama zbog iskustva stečenog lošim tretmanom u porodilištu, - kaže za „Blic“ Jovana Ručićić, direktorka Centra za mame.

Foto: Centar za mame

Univerzitetski klinički centar Kragujevac danas se oglasio povodom fotografija na koje je alarmirala trudnica. U ovoj ustanovi indirektno su priznali da fotografije potiču iz kragujevačkog porodilišta.

 

Dobavljač učinio težu povredu ugovorne obaveze

- S obrzirom na incident koji se dogodio sa pecivom dobavljača koji ima potpisan Ugovor sa Univerzitetskim kliničkim centrom Kragujevac i sa kojim do sada nije bilo problema u nabavci, nakon neželjenog događaja od 26. juna 2021. godine, obaveštavamo javnost da je dobavljač za hleb i peciva učinio težu povredu ugovorne obaveze - piše u saopštenju UKC Kragujevac.

Dalje se navodi da je odmah raskinut pomenuti ugovor sa dobavljačem i da će u svemu biti primenjen institut negativnih referenci u smislu odredaba Zakona o javnim nabavkama.

 

Na fotografijama koje je prosledila trudnica uočljivo je da pecivo nije celo, odnosno ili da ga je porodilja prethodno zagrizla, ili ga je prepolovila rukom.

- Napominjemo da dostavljeni proizvodi nisu uticali na zdravlje pacijenata UKC Kragujevac, - stoji na kraju saopštenja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR