Glas Javnosti

JEZIV PRIZOR! Ekocid na Kolubari, POTROVALI RIBU amonijakom! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U reci Kolubari između sela Divci i Slovac potrovano je na stotine kilograma ribe, kada je u reku, kako tvrde meštani, ispušten amonijak i fekalija sa obližnje farme.

Meštani i vodočuvari satima su iz reke vadili mrtvu ribu, a na lice mesta je izašla policija i inspekcija.

Prema nezvaničnim saznanjima, za pomor ribe odgovorna je farma “Stočar” iz Divaca, kojoj nije prvi put da otpad sa farme direktno baca u reku.

 

-Znamo da su fekalije i amonijak sa farme i ranije ispuštali u Kolubaru, ali nikada nije bilo ovako strašno. Temperature su visoke, vodostaj nizak, a od jutros po reci plivaju mrtve ribe. Od jutros ih vadimo … ovo je katastrofa, kažu meštani koji su zatekli jeziv prizor, piše Nova.rs. 

 

Za sada se još uvek ne zna koliko je ribe potrovano, s obzirom da su prvo stradale ribe u delu reke koji je neposredno najbliži farmi, na potezi između dva sela. Ribolovačka služba, pecaroši i meštani su satima iz zagađene vode vadili na stotine uginulih riba, dok je inspekcija obavila nadzor na farmi “Stočar”, ali za sada nema zvaničnih informacija da li će protiv odgovornih lica biti pokrenut i postupak. 

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR