Glas Javnosti

JAVNI ČAS ISPRED "RIBNIKARA": Prisustvovali i učenici koji prethodna dva dana nisu išli u školu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nekoliko desetina građana okupilo se ispred ulaza u Osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“, kako bi odali počast deci i čuvaru te škole koji su stradali 3. maja prošle godine.

Održan je svojevrstan javni čas, povodom najnovijih problema sa kojima se suočavaju, a posebno i povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Ispred škole su bili pojedini roditelji ubijene dece i roditelji koji se sa njima solidarišu, a došli su i učenici odeljenja koja prethodna dva dana nisu išla u školu.

Okupljeni su zapalili i sveće ispred ulaza na kom se nalazi deset saksija sa jelkama, za desetoro stradalih 3. maja, kao i fotografije dece i čuvara koji su tog dana tragično stradali.

Đaci su se pred sam kraj časa, na molbu nastavnice, međusobno izgrlili, a čas je okončan oko 9.20, kada su okupljeni krenuli da se razilaze.
Podsetimo, dva odeljenja osmog razreda odbijaju da dolaze na nastavu zbog učenika koji je prošle nedelje doneo nož u školu.

Na sastanku roditelja sa direktorom škole dogovoreno je da se „đak sa nožem“ prebaci na onlajn nastavu i da se na ulazu u školu postavi detektor za metal.

Pošto nije dobijeno pisano obećanje direktora da će taj učenik biti udaljen iz razreda, i juče se odeljenje sedmo šest nije pojavilo u školi.

Podsećamo, već nekoliko meseci građani se okupljaju sredom u 8.40 časova ispred ulaza u školu u Ulici kralja Milutina.

Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR