Glas Javnosti

JAKO NEVREME POGODILO VOJVODINU: Subotičke ulice pod vodom

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nevreme se ponovo obrušilo na Vojvodinu, a ovoga puta na udaru snažnog grada bilo je mesto Kruščić kod Kule. Neke ulice u Subotici su poplavljene, pa se automobili teško kreću, praktično "plivaju" kroz vodu.

U ovom predelu duva snažan vetar, a padavine ne prestaju. Na Instagram stranici 192_rs je objavljen snimak na kojem se vidi kako grad "bije", a vetar ne prestaje da duva. Velika količina kiše je pala u Subotici, a na istoj Instagram stranici se mogu videti snimci automobila kako "plivaju" kroz potopljenu licu.

Obilne padavine su doprinele da se velika količina vode zadrži na ulicama i onesposobi automobile za normalno kretanje. Takođe, u Subotici je zbog padavina neprohodno kod Nove opštine. Na fotografiji se vidi da je ispod mosta voda poplavila ulicu, a na lice mesta je u policija.

Iz RHMZ-a upozoravaju da se nastavlјa period nestabilnog vremena sa čestom kišom, plјuskovima i grmlјavinom.

"Padavine na pojedinim lokalitetima kratkotrajno mogu biti veoma intenzivne uz grad (gde je procenjena ukupna 10-dnevna prosečna količina padavina od 40 do 70 mm, u brdsko-planinskim predelima i do 100 mm). Plјuskovite padavine su vrlo neujednačene po intenzitetu i neravnomerno raspoređene u prostoru, čak i na malim udalјenostima", navodi se u saopštenju.

Opasnost od bujičnih vodotokovaŠto se tiče hidrološkog upozorenja, navodi se sledeće: "Narednih dana na slivovima Kolubare, Jadra, gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Majura, Belice i Crnice, kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka".

Glas javnosti/B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR