Glas Javnosti

JAK VETAR ŠIROM SRBIJE: Odvaljuje semafore, krovove i stabla

Društvo
Autor: Glas javnosti

z Hidrometeorološkog zavoda su najavili da će vetar nastaviti da duva većom brzinom zbog čega su uputili savet vozačima na pojačan bočni vetar.

Jak vetar koji od juče ne prestaje da duva pravi probleme širom Zlatiborskog okruga - izvaljuje drveće, obara kontenjere. Vetar koji duva brzinom od 20 do 80 kilometara na čas pričinjava velike štete i na širem području Kosova i Metohije.

Najači udari vetra su u regionu Prištine gde su vatrogasne službe od sinoć intervenisale u 12 slučaja.


Vatrogasne i bezbednosne službe su savetovale građanima da se drže dalje od objekata u izgradnji sa kojih je tokom protekla 24 časa vetar skidao lim i druge materijale koji "predstavljaju opasnost po bezbednost građana".

Oko pojedinih objekata, poput objekta u izgradnji nove zgrade opštine Priština postavljena je žuta traka upozorenja i zabrane prolaska sporednim ulicama.

U Prugovcu, prigradskom naselju Prištine, vetar je odneo krov sa poslovno - stambenog objekta pričinivši veliku materijalnu štetu.

Građanima je upućen apel da uz uzbegavanje kretanja u blizini objekata u izgradnji izbegavaju kretanje po parkovima zbog mogućeg obaranja stabala i grana sa drveća.

Naime, ni u Prijepolju situacija nije ništa bolja. Vetar je čak okrenuo semafor za 90 stepeni što je u tom trenutku "pomutilo" vozače koji su se našli na toj raskrsnici, javlja naš reporter.

Ovaj incident se dogodio na magistralnom putu kroz Prijepolje, koji spaja Srbiju i Crnu Goru, kod isključenja sa magistrale u grad, koje je regulisano semaforom. Vozači kada su shvatili o čemu je reč, postupili su po saobraćajnim propisima u situaciji kada ovakve raskrsnice nisu regulisane svetlosnim saobraćajnim znakom, te nije došlo do veće drame.

Iz Hidrometeorološkog zavoda su najavili da će vetar nastaviti da duva većom brzinom zbog čega su uputili savet vozačima na pojačan bočni vetar. U Zlatiborskom okrugu bila je snažna oluja o kojoj svedoče pojedina stabla seoski krovovi kuća sa kojih je vetar oborio crep.


Glas javnosti/ T02S

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR