Glas Javnosti

IZVEŠTAJ NA 63 STRANE: RTS odgovorio na navode o trošenju novca; i – šta ćemo sad?!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Iz javnog medijskog servisa Srbije stigao je opširan odgovor na navode o trošenju finansijskih sredstava o kojima je prethodnih sedmica bilo dosta reči u javnosti.

Radiotelevizija Srbija uputila je portalu Pištaljka na 63 strane izveštaj i detaljne odgovore na sve što je taj portal objavio o poslovanju RTS-a.

Glavni i odgovorni urednik Pištaljke Vladimir Radomirović potvrdio je FoNetu da je dobio dokument RTS na 63 strane i da ga sada pregledaju. Prema njegovim rečima, radi se o „neuređenom dokumentu“ koji im je poslat u petak.

Radomirović najavljuje da će odgovor RTS najverovatnije do petka biti objavljen na sajtu Pištaljke.


Pištaljka je 10. februara objavila da rukovodstvo RTS krije od javnosti zapisnik sa devete sednice Upravnog odbora iz juna 2022. godine prošle godine, uključujući i dokumente sa podacima o angažovanju privatnih produkcija za proizvodnju programskog sadržaja za koje se tvrdi da RTS može samostalno da proizvodi.

Predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček izjavio je nedavno na sednici Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje da su dokumenti koje je objavila Pištaljka autentični.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR