Glas Javnosti

IZVAĐENA BOMBA SA BANOVOG BRDA: Aktiviraće je u Deliblatskoj peščari!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Bomba teška 242 kilograma iz Drugog svetskog rata, izvađena je iz zemlje na gradilištu u Nodilovoj ulici na Banovom brdu, i transporterom će biti preneta u Deliblatsku peščaru gde će biti aktivirana da na bezbednom eksplodira, nezvanično saznaje N1 od pripadnika policije na terenu.

Deo stanovnika Banovog brda je zbog današnje akcije evakuisan iz svojih domova, a nekoliko ulica u blizini Hipodroma je zatvoreno za saobraćaj.

Rečeno je da bomba ima dva upaljača koja su veoma osetljiva zbog čega će biti preneta na lokaciju u Deliblatskoj peščari, u blizini Kovina, gde će biti aktivirana u kontrolisanim uslovima.

Pripadnike policije koji uklanjaju bombu sa gradilišta obišao je i ministar policije Aleksandar Vulin.

U MUP-u ističu i da stanari neće moći da se vrate u svoje domove dok ne dobiju zvaničnu informaciju od policije da je to bezbedno.

Zbog deaktivacije bombe zatvoreni su delovi Požeške, Zrmanjske i Paštrovićeve ulice, okvirno do 17 časova.

Tramvaji na linijama 12l, 2 i 13 voze skraćeno do Gospodarske mehane, a promenjene su i trase vozila na linijama 23, 37, ; 49, 51, 52, 53, 57, 58, 85, 87, 88 и 560Е.

Volonteri i pripadnici civilne zaštite obavestili su stanare da jutros do 7.00 moraju da napuste svoje domove, a samo manji broj odlučio je da provede dan u obližnjoj školi „Banović Strahinja“.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR