Glas Javnosti

Izmene na linijama: Zbog radova najpopularnije linije menjaju trasu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zbog izvođenja radova na redovnom uređenju ulica, od danas do 24. juna doći će do zatvaranja nekoliko ulica zbog čega će tri linije javnog prevoza promeniti trasu kretanja.

Linije 302, 301N saobraćaće skraćeno do centra Grocke, a privremeno se uvodi i nova linija 302L1. Takođe, od 22. juna pa sve do 7. februara 2025, linija 501 promeniće trasu kretanja zbog radova na rehabilitaciji mosta u Letićevoj ulici.

Izmena linija u Grockoj

Tokom izvođenja radova na asfaltiranju i uređenju Ulice Vučka Milićevića (opština Grocka), na delu od Ulice vojvode Mišića do Ulice 15. maja, od 21. juna, od 19 časova do 24. juna, do 4 časa, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

U toku radova doći će do zatvaranja predmetne deonice za saobraćaj, zbog čega će linije javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

  • Vozila sa linije 302 će saobraćati skraćeno do centra Grocke, odnosno promenu smera će vršiti sistemom ulica: Smederevski put – isključenje sa Smederevskog puta na Bulevar oslobođenja – Bulevar oslobođenja – uključenje iz Bulevara oslobođenja na Smederevski put – Smederevski put i dalje redovno prema Beogradu, a nosiće oznaku 302L
  • Linija 301N će saobraćati skraćeno do centra Grocke, odnosno promenu smera će vršiti sistemom ulica: Smederevski put – isključenje sa Smederevskog puta na Bulevar oslobođenja – Bulevar oslobođenja – uključenje sa Bulevara oslobođenja na Smederevski put – Smederevski put i dalje redovno prema Beogradu
  • Privremeno se uspostavlja autobuska linija 302L1 koja će saobraćati na relaciji: Grocka (stajalište „Šumadijska”) – Brestovik – Pudarci – Begaljica.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća, kao i novouspostavljena privremena stajališta za linije 302L i 301N:

  • "Bulevar oslobođenja 1" (dolazno stajalište) – u Bulevaru revolucije, pet metara ispred zaustavne linije u zoni skretanja u Bulevar oslobođenja;
  • "Bulevar oslobođenja 1" (polazno stajalište) – u Bulevaru revolucije, 20 metara posle zaustavne linije u zoni skretanja iz Bulevara oslobođenja, navodi se u saopštenju.

Promena režima rada linije 501

Tokom radova na rehabilitaciji mosta u Letićevoj ulici, u neposrednoj blizini raskrsnice sa Ulicom oslobođenja, od 22. juna pa sve do 7. februara 2025. godine doći će do promena u radu linije 501, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.


Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje Letićeve ulice u visini mosta, zbog čega će vozila sa linije 501 od Petlovog brda saobraćati redovnom trasom do kružnog toka u zoni raskrsnice Ulice oslobođenja i Kružnog puta Kijevo i nosiće oznaku 501L (Petlovo brdo – Kneževac).

Vozila će kao polazno i dolazno stajalište koristiti stajalište „Kneževac” u visini istoimene okretnice.


Glas javnosti/B06S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR