Glas Javnosti

Izlečeni doktor iz Ćuprije: Piješ vodu, ne znaš šta piješ…

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Šef Odeljenja onkologije u ćuprijskoj bolnici Vladan Pavlović (40) koji je pobedio korona virus, otkrio je kako se zarazio, kako se lečio, oporavljao i šta dalje planira.

- Prvi simptom se javio 24. marta u popodnevnim časovima. Bio sam malaksao, uveče sam dobio temperaturu. Sutradan sam otišao u kovid-ambulantu ćuprijske bolnice - otkriva kada je osetio prve simptome i zašto se javila sumnja: - Nisam se ni od čega lečio da bi mi bilo loše.

Kako je naveo, izgubio je i čulo mirisa i ukusa.

- Piješ vodu, ne znaš šta piješ. Nikad nisam doživeo nešto slično - prepričava svoje iskustvo sa đavoljim virusom, kako ga zove, i dodaje da se nije zarazio u bolnici, već da je dobio virus od prijatelja: - Dan pre toga dokazano je da je kovid-pozitivan. Oporavio se i on.

Lečenje je počeo u ćuprijskoj bolnici 25. marta, nastavio ga u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu 27, a to je potrajalo do 13. u sledećem mesecu.

- Odmah sam ostao u bolnici 25. Onda je krenula terapija. Uzet mi je bris. Izolacija je bila potpuna. Bris je bio gotov 27. ujutro, za par sati sam sanitetom transportovan u KBC "Dragiša Mišović". Tamo sam bio na terapiji hlorokinom: 6 dana dva puta po dve, plus antibiotska terapija. Virus je nezgodan. Ima pacijentata koji se odlično osećaju i preko noći im se sloši, pa završe na respiratoru. Prvo sam strahovao za druge pacijente, za moju porodicu... Hvala bogu, svi su dobro. Ja sam nosio masku.

Lekar navodi i da je sada u kućnoj izolaciji, te da su mu urađena dva negativna brisa. Utom će, jedva čeka, da se vrati na radno mesto.

Izvor: Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR