Glas Javnosti

IZDATO UPOZORENJE NA KOŠAVU: Zbog ovoga imate osećaj da je hladnije i za pet stepeni

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jaki olujni udari u košavskim područjima na teritoriji Srbije, na koje je upozorio Republički hidro-meteorološki zavod, doveli su do toga da se od realne visine temperature razlikuje subjektivni osećaj koji imamo o njoj.

U periodu oko 8.30 sati očekuje se jak vetar, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kako su naveli, jak vetar biće u košavskom području, a u južnom Banatu, sa udarima do oko 80 km/h.

– U naredna dva sata na zapadu i jugozapadu mestimično sa kišom, a u košavskom području jak jugoistočni vetar, u južnom Banatu sa udarima olujne jačine (oko 80 km/h) – stoji u najavi.

Upozorenje 

Prethodno su iz RHMZ-a upozorili i na olujne udare u Donjem Podunavlju, a upozorenje je na snazi sve do kasnih večernjih sati u subotu 27. novembra.

Uticaj vetra vidi se i u razlici subjektivnog osećaja od realne temperature, koji je u proseku za oko pet stepeni niži.

Tako je, pre poslednjem obaveštenju na sajtu Zavoda, teperatura na Paliću pet stepeni, dok je subjektivni osećaj da ona iznosi jedan stepen, u Somboru je šest, a utisak je kao da je dva, u Novom Sadu sedam, a čini se kao da je tri stepena, dok je u Zrenjaninu taj odnos osam realnih prema četiri stepena subjektivnog osećaja. 

U Kikindi je taj odnos sedam realnih prema pet stepeni subjektivnog osećaja, dok je u Sremskim Karlovcima još veći uticaj vetra pa se subjektivni osećaj od realnog razlikuje za šest stepeni, odnosno sedam je stepeni, a utisak je kao da je jedan.

 U Sremskoj Mitrovici i Valjavu razlika je za dva stepena, u Smederevskoj Palanci za tri, a u Beogradu i Velikom Gradištu za četiri, na četiri realna stepena u tim mestima, subjektivni osećaj je kao da je tri.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP