Glas Javnosti

IZAŠAO PORESKI KALENDAR: Prvi na listi da dostave ugovore su ESTRADNI MENADŽERI!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Poreska uprava objavila je Kalendar obaveza plaćanja poreza za fizička i pravna lica za septembar, a prvi na listi koji su dužni da dostave ugovore o prihodima su estradni menadžeri.

Oni do sledećeg ponedeljka 06. septembra moraju da dostave obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prethodnom mesecu.

- Isplatioci prihoda po osnovu estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni su da dostave prijavu i obaveštenje do petog u mesecu za ugovore zaključene u prethodnom mesecu. Obaveštenja se podnose na obrascu OZU, uz koji se podnose i kopije svih zaključenih ugovora u prethodnom mesecu, stoji u saopštenju Poreske uprave.

Do ponedeljka je obaveno i dostavljanje izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec, kao i uplata sredstava.

Do petka 10. septembra potrebno je da se podnesu poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec, kao i podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec od strane poreskog dužnika iz člana 10. zakona o PDV.

Do srede 15. septembra potrebno je platiti akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za prethodni mesec. Isti datum je rok za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec, kao i podnošenje prijave i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva za prethodni mesec.

Do 15. septembra je rok i za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec, plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec, plaćanje obračunate akcize za period od 16. do kraja prethodnog meseca, podnošenje prijave za obračun akcize za prethodni mesec i podnošenje prijave za obračun akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec.

Do 30. ovog meseca je rok za plaćanje obračunate akcize za period od 01. do 15. dana u mesecu i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za avgust 2021. godine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP