Glas Javnosti

IZABRANA NAJMIZOGINIJA IZJAVA GODINE: Evo kojim rečima je ova javna ličnost uvredila žene

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon deset dana tokom kojih su ljudi u Srbiji imali mogućnost da glasaju između deset ponuđenih javnih izjava, izabrana je ona koja je, po mišljenju učesnika glasanja, vodeća po netrpeljivosti, preziru, mržnji ili predrasudama prema ženama ili devojkama.

Pobedila je izjava Bogdana Obradovića, teniskog trenera, data na RTV Pink, saopštile su Akademija ženskog liderstva, grupa Novinarke protiv nasilja prema ženama i inicijativa Otvoreni parlament koje su 19. decembra pokrenule izbor za najmizoginiju izjavu 2022. godine.

– Ne može da vlada državom neko ko je žena. To mora da bude muškarac – glasi pobednička izjava Obradovića.

Ova izjava Bogdana Obradovića je osvojila 18 odsto glasova, a odmah za njom je izjava narodnog poslanika Miloša Jovanovića u Skupštini Srbije sa 17 odsto.

– Niko vas ne pita za koliko novca biste vi spavali sa svima nama, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa – rekao je Jovanović i osvojio drugo mesto.

Treće mesto sa 13 odsto glasova zauzeo je tvit narodnog poslanika Vladimira Đukanovića koji glasi: “Sada će pripadnice raznih idiotskih feminističkih udruženja morati na aparate. NVO sektor u haosu i očaju. Bravo za vrhovni sud SAD.“

– Verujemo da će ovaj izbor podsećati Bogdana Obradovića, ali i sve druge javne ličnosti, na to da, ubuduće, vode računa o tome šta govore u javnosti. Nadamo se da će iz ovog izbora izvući pouku i učiniti napor da ubuduće u svim svojim javnim i medijskim obraćanjima izostave svaki oblik omalovažavanja, vređanja i diskriminatornog govora usmerenog na žene – navodi se u saopštenju.

– Obradović kao čovek iz sporta ima dodatnu odgovornost, jer je rodna ravnopravnost u sportu još uvek daleko od idealne. On mora da zna da uvredljiv i diskriminišući jezik koji koristi ostavlja posledice na sve žene u Srbiji – poručuju organizatori izbora za najmizoginiju izjavu 2022. godine. 

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR