Glas Javnosti

IZ ZAGREBAČKOG ZOO VRTA PORUČUJU: Crni panter kao vrsta ne postoji

Društvo
Autor: Glas javnosti

U zagrebačkom zoološkom vrtu tvrde da crni panter kao vrsta uopšte ne postoji. Najčešće govorimo o jaguarima sa melanizmom. Međutim, teško da jaguar luta ovim područjem.

U Osiječko-baranjskoj policiji tvrde da nisu dobili nikakve zvanične informacije. Da li je velika mačka nečiji ljubimac – nije poznato. Ne zna se ni gde se krije ni šta jede. Međutim, ove vrste su uglavnom aktivne noću i napadaju samo ako se osećaju ugroženo, prenosi N1.

Vest da granicom Srbije i Hrvatske hara crni panteruznemirila je stanovnike okolnih mesta. Neki od njih su i sami bili svedoci divlje zveri.


Petar Sladić, poljoprivrednik iz Apatina,tvrdi za N1 da je crnog pantera video u nedelju, 30.oktobra prilikom setve na svojoj njivi, na atarskoj tromeđi Apatina, Sonte i Svilojeva.

Kaže da nema nikakve sumnje da je u pitanju bio crni panter, jer kao bivši lovac dobro poznaje anatomiju lokalne divljači, ali da je nekoliko dana oklevao da slučaj prijavi policiji, jer se plašio podsmeha lokalnog stanovništva u maloj sredini.

Kaže i da je slučaj prijavio kada je od još nekoliko lokalaca čuo da su takođe videli egzotičnog predatora u vojvođanskom ataru.


„Sejali smo ječam kolega i ja, dovezao sam seme kamionom. U jednom momentu iz pravca šipražja izašla je životinja za koju sam odmah rekao šta je, nije trbalo da bude tu. Kolega me je pitao šta mi ovo gledamo, rekao sam – u veliku mačku. Išla je gracioznim hodom, vrlo dobro poznajem životinje. Išla je, nije se osvrtala, nije bežala, došla je do neke sredine te njive, stala, pogledala prema nama, zadržala se par sekundi i otišla. Dugo sam je gledao, bili smo u neverici, jer ne pripada i ne viđa se. Nema sumnje šta sam video, da li neko veruje ili ne“, priča Sladić za N1.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR